Optimum Nutrition Топачи на масти

Пазарска количка

производи:0 бр.

Општа сума 0.00 MKD

Dymatize Glutamine 500 гр.

Dymatize Glutamine 500 гр.
Dymatize

Glutamine 500 гр.

нема во моментот

Информација за производот: Dymatize Glutamine 500 гр.

Глутамин е најпотребната аминокиселина за метаболизмот, но исто така, најмногу се троши под дејство на стрес и физички напор. Истражувањата покажуваат дека Глутаминот е најзастапената  аминокиселина  во мускулното ткиво. Напорното вежбање предизвикува намалување на  нивоата на глутамин, која може да доведе до катаболизам (разградување на мускулната маса). Покрај антикатаболниот ефект , глутамин е исто така многу важен за синтеза на протеини кои допринесуваат за  заштитата на постојните и изградба на уште посилни мускули.

Состав:

Доза:  5 гр.

Дози во паковање:100

 

Л-Глутамин

 

5 гр.

Употреба:

Консумираат 5 грама глутамин 2-3 пати на ден (пред и после тренинг и пред спиење) со вода.

Tyxo.bg counter