Optimum Nutrition  Витамини и минерали

Пазарска количка

производи:0 бр.

Општа сума 0.00 MKD

Gaspari Nutrition Anavite 180 таблети

Gaspari Nutrition Anavite 180 таблети
Gaspari Nutrition

Anavite 180 таблети

нема во моментот

Информација за производот: Gaspari Nutrition Anavite 180 таблети

Anavite e вистински делотворен мултивитамин. Всушност тоа се 3 суплементи во 1. Висококвалитетна атлетска мултивитаминско-минерална формула со оптимални клиничко валидни дози на Beta-Alanine и Carnipure™ (L-Carnitine L-Tartrate) за значително зголе-мување на издржливоста и азотен оксид за редуцирање на времето за опоравување, на тој начин Anavite оптимално ги зголемува аеробните и анаеробните атлетски перформанси. Целосно полн со високо биоупотребливи витамински кофактори како methylcobalamin и моќни минерали, какоmethylselenocysteine, очекувајте дека Anavite ќе ги исполи во целост вашите очекувања со својата силна мулти-витаминско-минерална формулација. За да ја зголемат моќноста на производот, научниците од GaspariNutrition вклучија и 2 грама од моќниот помошник за опоравување, Carnipure™ (L-Carnitine L-Tartrate), кој воедно ја зголемува вазодилатацијата, нивоата на азотен оксид и ја  зголемува густината на андрогените рецептори. И за крај, додека другите компании ја намалуваат дозата на Beta-AlanineAnavite вклучува целосна дневна доза од 3 gr. од оваа моќна аминокиселина. Ова дозирање е клинички докажано дека ги зголемува аеробните и анаеробните перформанси. Тоа значи дека ќе можете да тренирате пожестоко и подолго!

 Што предизвикува Anavite?

  • Зголемување на андрогениите рецептори во мускулите;
  • Намалување на времето за опоравување по тренинг;
  • Зголемување на вазодилатацијата и нивоата на азотен оксид;
  • Максимизирање на аеробните и анаеробните спортски перформанси;
  • Содржи моќна мултивитаминско-минерална формула.

 Што го прави Anavite подобар од другите мулти-витамини?

Anavite содржи оптимал-на доза на витамини и минерали кои се потребни на атлетите, користејќи ги највисоко-квалитетните биоискористливи ингридиенти. понатаму, не содржи неефективни дози на бројни додатни елементи, но има ефективни дози на beta-alanine и l-carnitine l-tartrate. Овие состојки нема само да помогнат во антиоксидантната поддршка, туку и ги зголемуваат перфор-мансите и го намалуваат шериодот за мускулно опораву-вање.

 Колку трае едно пакување од Anavite?

Доколку се употребува максималната доза, Anavite содржи 30 дневни залихи.

Дали Anavite предизвикува “пецкање” по телото (parathesia), како останатите производи кои содржат Beta Alanine?

Поради напредната технологија на производство, ваквите несакани последици се сведени на минимум, речиси воопшто ги нема. Доколку почувствувате вакво нешто, само намалете ја дозата на две теблети кои се земаат со трите главни оброци во денот.

Зашто Gaspari Nutrition вклучи beta-alanine и l-carnitine l-tartrate во оваа мултивитаминска формула?

Аnavite е всушност 3 во 1 суплемент. Повеќето мултивитамински формули реално не допринесуваат многу во поглед на зголемување на перформансите и содржат повеќе слаби дози на речиси и непотребни состојки. Понатаму, beta-alanine е најдобро да се употребува повеќе пати во текот на денот во клинички валидни дози. Бидејќи мултивитамините и bata-alanine е најдобро да се земаат повеќе пати во текот на денот, логично беше да се соединат во истиот производ заедно со моќниот засилувач на перформансите и антиоксидансите: l-carnitine l-tartrate.

Состав:

 

 Доза:  3 таблети

Дози во паковање: 60

 

 Витамин А 

 5000 IU

 Витамин Ц

 250 мг.

 Витамин Д3

 250 IU

 Витамин Е

 30IU

 Витамин К2 

 80 мг.

 Витамин Б1

 15 мг.

 Витамин Б2

 20 мг.

 Ниацин

 50 мг.

 Витамин Б6

 30 мг.

 Фолна киселина

 200 мг.

 Витамин Б12

 250 мг.

 Биотин

 300 мг.

 Пантотенинска киселина

 50 мг.

 Калциум

 40 мг.

 Фосфор 

 105  мг.

 Јод

 75  мг.

 Магнезиум

 100 мг.

 Цинк

 15 мг.

 Селениум

 35 мг.

 Бакар

 1 мг.

 Манган 

 1 мг.

 Хромиум 

 25 мг.

 Молибден

 4 мг.

 Потасиум

 50 мг.

 ANAVITE Athletic Drive Matrix

 

Carnipure™ (L-Carnitine L-Tartrate)

 


 1000 мг.

 Beta-Alanine

 1600 мг.

 Борон

 25 мцг.

Употреба:

1 доза (3 таблети) наутро и 1 доза (3 таблети) навечер, или по препорака на доктор.

Tyxo.bg counter