Optimum Nutrition  Витамини и минерали

Пазарска количка

производи:0 бр.

Општа сума 0.00 MKD

Gaspari Nutrition Real Mass 2,7 кг.

Gaspari Nutrition Real Mass 2,7 кг.
Gaspari Nutrition

Real Mass 2,7 кг.

нема во моментот

Информација за производот: Gaspari Nutrition Real Mass 2,7 кг.

Сите атлети кои посакуваат да добијат квалитетна маса, најчесто го поставуваат прашањето: “Дали конзумирам доволно калории?” Ако имате проблем со добивање квалитетна маса и покрај ригорозниот распоред на тренинг, тогаш сигорно најголема грижа би Ви била дали треба да внесете дополнителни калории. За таа цел научниците од Gaspari Nutrition го произведоа Real Mass – најдобриот weight gainer.

 Што предизвикува Real Mass?

  • Ефективно предизвикува анаболична протеинска синтеза и ресинтеза на гликогенот;
  • Ја контролира инсулинотропичната моќ на 4-Hydroxyisoleucine;
  • Помага во одржувањето на оптималните нивоа на гликоза во крвта за што придонесува зголемување на мускулната маса;
  • Содржи MyoFusion™ протеинска матрица – микрофилтеризирани протеини од сурутка, концентрат и изолат, овоалбумини и концентрат од млечни протеини;
  • Уникатна мешавина од јаглехидрати за доволни количества на енергија;
  • Максимална биоискористливост обезбедена од GaspariZyme™ протолитскиот ензимски комплекс;
  • Целосен спектар на ензимски комплекси дизајнирани за минимални гастроинтестинални потешкотии.

 Што го одделува Real Mass од конкуренцијата?

Одличниот вкус, квалитетните протеини и внимателно избраната мешавина од јаглехидрати кои придонесуваат вистински резултати.

 Што е is 4-Hydroxyisoleucine и зашто е важна компонента во формулата на Real Mass?

4-Hydroxyisoleucine е аминокиселина која е клинички докажано дека го зголемува гликогенот во мускулите што помага во забрзувањето на мускулното опоравување и постигнување максимална волуменизација.

 Кој може да го употребува Real Mass?

Секој кој сака да го зголеми внесот на калории со цел постигнување поголема мускулна маса.

Состав:

 

 Доза: 3 мерици (150 гр.)

Дози во паковање:  18

 

 Вкупно калории

620 

 Протеин

 50 гр.

 Вкупно калории 

 780гр.

 Шеќер

 14 гр.

 Диетални влакна

 6 гр.

 Масти

 12 гр.

 Заситени масти

 4 гр.

 Содиум

 260 мг.

 Потасиум

 400 мг.

 Калциум 

 250 мг.

 Витамин А

 4500 IU

 Тиамин

 1,5 мг.

 Витамин Ц

 60 мг.

 Витамин Д

 350 IU

 Витамин Е

 18 IU

 Витамин К

 80 мцг.

 

Употреба:

1 доза (3 мерици) се меша во 500-700 ml. студена вода и се употребува 1-2 пати на ден или по препорака на лекар.

 

 

Tyxo.bg counter