Optimum Nutrition  Витамини и минерали

Пазарска количка

производи:0 бр.

Општа сума 0.00 MKD

GR PRO SPORT Медицинска топка 3 кг.

GR PRO SPORT Медицинска топка 3 кг.
GR PRO SPORT

Медицинска топка 3 кг.

нема во моментот

Информација за производот: GR PRO SPORT Медицинска топка 3 кг.

Медицинска  топка (попозната како топка за вежби или фитнес топка)  е вид топка,  која се користи за рехабилитација или стекнување на сила.

Таа има дијаметар од околу 35 сантиметри, а тежината и се движи помеѓу 0,5 и 12 килограми. Повеќето медицински топки се со големина на кошаркарските топки. Медицинските топки се користат од професионалните боксери за подобрување на стомачните мускули. Други спортисти ја користат  за зголемување на својата сила, правејќи тешки плиометрични тренинзи (постигнување на максимална сила за најкраток можен период). Популарна  вежба е да се држи топката притисната до градите и да ја подаде  кон друг кој ќе ја фати на исто ниво на телото. Така се зголемува силата на рацете, градите и нозете.

Употреба:

Медицинска топка (позната како фитнес топка ) се користи за рехабилитација или за стекнување на сила.

Tyxo.bg counter