Pump Food

Пазарска количка

производи:0 бр.

Општа сума 0.00 MKD

Labrada Elasti Joint 350 гр.

Labrada Elasti Joint 350 гр.
Labrada

Elasti Joint 350 гр.

нема во моментот

Информација за производот: Labrada Elasti Joint 350 гр.

Elasti Joint  e наменет за активните спортисти, чии  зглобови се трошат  за време на вежбање, за да се спречи вкочанетост во процесот на стареење и оние кои сакаат да се зачуваат и да  постигнат максимална флексибилност на зглобовите.
Elasti Joint е мешавина на  квалитетни состојки кои работат синергетски, и обезбедуваат  силна поддршка за вашиот зглобовите. Elasti Elasti Joint   содржи хидролизираат желатин, глукозамин сулфат, хондроитин сулфат, во комбинација со други состојки, како што МСМ (methylsulfonylmethane) и витамин Ц.
Состојките на овој производ помагаат во одржувањето  на  еластичноста и флексибилноста на зглобовите, 'рскавицата и лигаментите.
Активните состојки на овој производ се градбени делови на здравјето на зглобовите како што аминокиселините се  градбени делови на протеините.
Желатин е компонента на колагенот, кој е основа на сврзното ткиво на кожата, лигаментите, 'рскавицата, капиларни ѕидови, коските и забите.
Глукозамин сулфат е главна компонента на 'рскавицата, која му помага на телото да произведува течности за подмачкување на зглобовите.
Хондроитин сулфат е дериват на глукозамин што ја одржува флексибилноста на сврзно ткиво во телото.
МСМ (methylsulfonylmethane) е природен извор на биолошки активен сулфур, кој му обезбедува  на телото  основен материјал за здравјето на сврзното ткиво.
Витамин Ц (аскорбинска киселина) е од суштинско значење за синтеза на колагенот и реконструкција на сврзното  ткиво.

 

Состав:

Доза : 12,5 гр.

Дози во паковање: 29

 

Енергетска вредност

 

20 kcal

Вкупно јагленихидрати

 

5 гр.

Шеќери

 

1 гр.

Протеини

 

0 гр.

Витами Ц

 

990 мг.

Натриум

 

125 мг.

Хидролизиран желатин

 

5000 мг.

МСМ

 

2000 мг.

Глукозамин Сулфат (од школка)

 

1500 мг.

Хондроитин сулфат

 

1200 мг.

Други состојки

 

 

Природни и вештачки ароми, Лимонска киселина, декстроза, сукралоза, Ацесулфам К

 

Употреба:

Се меша една доза (12,5 гр.) со  2,5 дл. Вода или сок .Не треба да се земаат повеќе од две порции дневно.

Tyxo.bg counter