Whey Protein

Пазарска количка

производи:0 бр.

Општа сума 0.00 MKD

MuscleTech Creatine Hardcore 300 гр.

MuscleTech Creatine Hardcore 300 гр.
MuscleTech

Creatine Hardcore 300 гр.

нема во моментот

Информација за производот: MuscleTech Creatine Hardcore 300 гр.

Организмот за време на синтезата на ATП (аденозин трифосфат)  користи креатин монохидрат. Креатин от игра важна улога во мускулната контракција. АТП обезбедува енергија така што еден  од фосфатни те молекули се одвојува и на тој начин се создава друго  соединение на АДП (аденозин дифосфат). За жал во мускулното ткиво се таложи само мала доза на АТП. Креатинот  предава  од фосфатот АДП (аденозин дифосфат ) и повторно се создава  АТП(аденозин трифосфат), кој мускулите  може ги  користи при повторна контракција. Ако повеќе креатин се наоѓа во мускулите тоа ќе генерира поголеми количини на АТП. Креатин е практично енергетска резерва  во мускулите, го намалува воспалението на мускулите, ја неутрализира млечната киселина исто така, има анаболни ефекти, ја поттикнува синтезата на протеините и мускулен раст, со истовремено намалување на маснотии. Креатин монохидрат ги подобрува вашите мускули за време на тренингот  со висок интензитет  како што се кревање тегови, трчање или било која друга аеробна или анаеробна вежба.

Состав:

Доза:  5 гр.

Доза во паковање:  60

 

Креатин монохидрат

 

5 гр.

Употреба:

Во фаза на полнење  (првите 5 дена): се меша 5 гр. Креатин  со 2,4 дл вода и се пијат 4 пати на ден.
После  5 дена: 5 гр. се меша со  2,4 дл вода и се пие  2 пати на ден.

Tyxo.bg counter