Optimum Nutrition : Специјални формули

Пазарска количка

производи:0 бр.

Општа сума 0.00 MKD

MuscleTech Meso Tech 20 пак.

MuscleTech Meso Tech 20 пак.
MuscleTech

Meso Tech 20 пак.

нема во моментот

Информација за производот: MuscleTech Meso Tech 20 пак.

Меsо-Tech е високо протеински јагленхидратен  додаток, кој е значително различен од сите слични производи на пазарот. Меsо-Tech  е  развиен од страна на спортските експерти, кој освен исклучителниот вкус ги  обезбедува сите соодветни хранливи материи за исклучителни резултати во спортски активности. Меsо-Tech  како единствен извор на протеинска  мешавина  содржи 100% Nitro-tech  и затоа e доста ефективен производ. Секој оброк содржи 45 гр. на  Nitro-tech, есенцијални масти, витамини, минерали и јагленохидрати со уникатна комбинација на овесни влакна и кафеав ориз. Меsо-Tech се препорачува како протеински додаток за да се добие мускулна маса.

Функции на производот:
-супериорен во однос на конкуренција- (доза од 45гр). протеини со  највисок квалитет
-јаглени хидрати од овесни влакна и ориз
-поврзани со точниот износ на анаболни аминокиселини  за да се стимулира растот на клетките
-содржи 46 витамини, минерали, хранливи материи и здрави масни киселини.

Состав:

20 Packets

Chocolate

     

Serving Size1Packet(78g)

Servings Per Container20

 

Amount Per Serving 

% Daily Value 

 

Calories

280

 

Calories From Fat

30

 

Total Fat

3g

5%*

Saturated Fat

2g

10%*

Trans Fat

0g

Cholesterol

120mg

40%

Total Carbohydrate

32g

10%*

Dietary Fiber

3g

12%*

Sugars

2g

Protein

40g

80%*

Vitamin A (As Vitamin A Palmitate)

1250IU

25%

Vitamin C (As Ascorbic Acid)

15mg

25%

Vitamin D3 (As Cholecalciferol)

100IU

25%

Vitamin E (As Dl-Alpha Tocopheryl Acetate)

7.5IU

25%

Vitamin K (As Phytonadione)

20mcg

25%

Thiamin (As Thiamin Hydrochloride)

0.38mg

27%

Riboflavin

0.43mg

24%

Niacin (As Niacinamide)

5mg

25%

Vitamin B6 (As Pyridoxine Hydrochloride)

0.5mcg

25%

Folic Acid

100mcg

25%

Vitamin B12 (As Cyanocobalamin)

1.5mcg

25%

Biotin

75mcg

25%

Pantothenic Acid (As Calcium D-Pantothenate)

2.5mg

25%

Calcium

220mg

22%

Iron

2.1mg

12%

Iodine (As Potassium Iodide)

38mcg

25%

Magnesium (As Magnesium Oxide)

100mg

25%

Zinc (As Zinc Gluconate)

3.8mg

25%

Selenium (As Sodium Selenite)

18mcg

25%

Copper (As Copper Sulfate)

0.5mg

25%

Manganese (As Manganese Sulfate)

0.5mg

25%

Chromium (As Chromium Chloride)

30mcg

25%

Molybdenum (As Sodium Molybdenate)

19mcg

25%

Sodium

213mg

9%

Potassium (As Potassium Chloride)

105mg

3%

 

MesoDrive™ With AminoFuse™

5152mg

Creatine Monohydrate

 

Glucomannan (As Amorphophallus Konjac) (Root)

 

Inulin

 

Flax Oil Powder (As Linum Usitatissimum) (Seed)

 

Borage Oil Powder (As Borago Officinalis) (Seed)

 

L-Lysine Monohydrochloride

 

L-Valine

 

L-Isoleucine

 

L-Methionine

 

L-Arginine

 

L-Arginine Alpha-Ketoglutarate

 

L-Glutamine

 

L-Glutamine Methyl Ester HCl

 

L-Glutamine Alpha-Ketoglutarate

 

L-Leucine

 

L-Leucine Ethyl Ester HCl

 

L-Leucine Methyl Ester HCl

 

L-Leucine Pyroglutamate

 

Taurine Ketoisocaproic Acid Calcium

 

L-Phenylalanine

 

L-Phenylalanine Methyl Ester HCl

 

L-Threonine

 

L-Histidine

 

L-Citrulline

 

Taurine

 

Fish Oil

 

Alpha Lipoic Acid

 

Lactoferrin

 

 

* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet

† Daily Value not established

Употреба:

Додадете ја  содржината на 1 пакет од 12 до 14 мл. ладна вода или обезмастено млеко. Се меша во миксер и се консумира. Консумирајте 1-2 пати на ден.


Tyxo.bg counter