Optimum Nutrition Топачи на масти

Пазарска количка

производи:0 бр.

Општа сума 0.00 MKD

Optimum Nutrition 100% Casein protein 1.818 кг.

Optimum Nutrition 100% Casein protein 1.818 кг.
Optimum Nutrition

100% Casein protein 1.818 кг.

нема во моментот

Информација за производот: Optimum Nutrition 100% Casein protein 1.818 кг.

Понекогаш побавното е подобро особено кога станува збор за резултатот на примање на даден протеин. Додека брзото примање на протеините е пожелно веднаш после вежбањето, забавеното примање е покорисно во текот на остатокот од денот.

100% Casein е рh чуствителен и се претвора во гел во киселата средина на стомакот. Како резултат на тоа е потребно подолго време за да се раздели казеиновиот протеин до составните аминокиселини отколку протеинот од сурутка и другите протеини.

Казеинот е најзастапениот протеин во млекото. Се смета за високо квалитетен протеин заради тоа што лесно се впива и не снабдува со доволни количини на аминокиселини, кои не можат да се синтетизират од телото.Друга придобивка е зголемената засиленост (чуство на исполнетост или задоволство ). Казеинот врши мал притисок врз стомачните ѕидови со што се сигнализира на мозокот да се престане со јадење затоа што стомакот е полн.Казеинот најбавно се вари и абсорбира од сите други протеини. Ова помага да се создаде ефект на "временско ослободување" со што се обезбедува стабилен проток на аминокиселини во вашите мускули во текот на подолг временски период. Нето резултатот е значително зголемена анти-катаболна средина која е многу попријатна за растење и опоравување на мускулите.

Бодибилдерите и спортистите кои сакат да ја зголемат чистата мускулна маса, да го спречат распадот на мускулите и да го намалат времето на опоравување, како и индивидуите кои се заинтересирани за подобрување на квалитетот на нивното спиење можат да имат голема корист од казеинот.

Состав:

Доза: Една мерица ( 31 гр. )
Дози во пакување: 58

Калории

120

Калории од масти

10

Вкупно масти

1 гр.                       

Заситени масти

0,5 гр.                    

Холестерол

10 мг.                     

Содиум

220 мг.                   

Вкупно јагленихидрати

3 гр.                    

Диетални влакна

0 гр.                      

Шеќер

1 гр.

Протеин

24 гр.

 


Употреба:

Протеинот 100% Casein се употребува една доза на сабајле, една веднаш пред легнување или како замена за мали оброци, или било кое време кога е потребен протеин со одложено разложување.

Tyxo.bg counter