Whey Protein

Пазарска количка

производи:0 бр.

Општа сума 0.00 MKD

Optimum Nutrition 100% Whey protein 943 гр.

Optimum Nutrition 100% Whey protein 943 гр.
Optimum Nutrition

100% Whey protein 943 гр.

нема во моментот

Информација за производот: Optimum Nutrition 100% Whey protein 943 гр.

Како и своите предходници, ова пакување од 100%Whey  Protein содржи оптимален нутриционистички ексклузивна својствена мешавина од:

•Микрофилтрирани изолати на протеин од сурутка 

• Изолирани протеини од сурутка со размена на јони 

• Ултрафилтриран протеински концентрат од сурутка

• Пептиди добиени од хидролиза на хидро сурутка


За да добиете повеќе од она што го сакате (чист протеин од сурутка) а помалку од она што не го сакате (масти, заситени масти, холестерол, лактоза и други јагленихидрати) со секој оброк. Овај додаток на протеин од сурутка не е исклучок. Всушност,  100% Whey Protein е подобар од кога и да е! Еве зошто:
1. 100% Whey Protein обезбедува повеќе изолирани протеини од сурутка или (ИПС) - најчист и најскап извор на протеини од сурутка, кои постојат.
2. Повисок процент на протеини. 100% Whey Protein отсекогаш бил лидер во овај поглед. Сега со 24 грама во само доза од нешто помалку од еден унц, скоро 79% од таа тежина отпаѓа на протеин.
3. Влклучуваме повеќе хидро сурутка стратешки хидролизирана, пептиди од сурутка со мала, молекуларна тежина за да го направи  100%  Whey Protein уште побрзо дејствувачки!

4.  100% Whey Protein сега содржи лактоза и аминогени дигестивни ензими за уште повеќе да ја зголеми абсорбцијата и да го направи овај производ поподнослив за лица кои не поднесуват лактоза.

5. 100% Whey Protein така подготвен за лесно и целосно да се меша само со неколку завртувања на лажицата.

6. Секоја доза ве снабдува со уште повеќе, мала, умерено и голема молекуларна тежина, биолошки активни протеини од микрофратациски сурутки вклучувајки и алфа-лактабумин, гликомакропепиди, еталактоглобулин, имуноглобулин, лактофемин, лакто пероксаданси и различни фактори за растење.

7. Преку 4 грама на глутамин и глутамински претходници како и 5 грама БЦАА (левцин, изолевцин и валин) во секоја лажичка!

Состав:

Суплиментски Факти:
Доза: 1 мерица (32 гр)
Дози во пакување: 28

Калории

120

Калории од масти

15

Вкупно масти

1,5 гр.           

Заситени масти

1 гр.            

Холестерол

30 мг.         

Содиум

160 мг.         

Вкупно јагленихидрати

3 гр.            

Шекер

1 гр.

Протеин

24 гр.

 


Употреба:

За да се подобри позитивниот азотен баланс, се користи 1-2 гр. на килограм телесна тежина дневно, во комбинација со високо протеинска храна и суплименти. Земете од 1 до 4 дози на ден.

Tyxo.bg counter