100 Whey

Пазарска количка

производи:0 бр.

Општа сума 0.00 MKD

Optimum Nutrition Classic Whey Protein 2,270 кг.

Optimum Nutrition Classic Whey Protein 2,270 кг.
Optimum Nutrition

Classic Whey Protein 2,270 кг.

нема во моментот

Информација за производот: Optimum Nutrition Classic Whey Protein 2,270 кг.

Classic Whey - протеинот од сурутка е оптимален економски протеински додаток направен од 100% протеин од сурутка.Секоја доза содржи концентрати од протеин од сурутка (ВЦП) кои се временски тестирани, изолирани протеини од сурутка со размена на јони (ИЕ) Микрофилтрирани изолирани протеини од сурутка (МФ) и делумно хидролизирани пептиди од сурутка - од кои за сите се смета дека имаат највисока биолошка вредност (БВ) затоа што се преполни со непотрошливи аминокиселини и многу лесно ќе се варат и абсорбират. Classic Whey е особено богат со трите аминокиселини со разгранети ланци (БЦАА) и е добар извор на глутамин и она што предходи на глутамините.Освен тоа Classic Whey содржи помали протеини наречени микрофракции во кои се вклучени алфа-лакталбумин, беталактаглобулин, имуноглобулин, гликомакропептиди и лактоферин кој може да има различни здравствени бенефиции и подобрување на перформансите, подобри отколку снабдување на телото со суштински соединенија на база на азот. И најдобро од се, Classic Whey е така истантизиран за да може лесно да се меша со миксер, шејкер, па дури и со чаша и лажица, за да можете да уживате во корисноста на протеините од сурутка, каде и да сте!

Како и да го користите Classic Whey е идеално протеинско дополнување за повеќето програми на исхрана.

Состав:

Доза: 1 мерица (29,4 гр.)

Дози во паковање:77  

Калории

120

Калории од масти

15

Вкупно масти

1,5  гр.       

Холестерол

40   мг.        

Вкупно јагленихидрати

4     гр.           

Диетални влакна

1     гр.           

Шекер

1     гр.

Протеин

21   гр.        

Калциум

140  мг.       

Содиум

60   мг.         

Потасиум       

240 мг.       

 

 

 

Типичен аминокиселински профил:

Л-Аланин

1,017  мг.

Аргинин

501     мг.

Аспаратична киселина

2,233  мг.

Цистин

521     мг.

Глутаминска киселина

3,563  мг.

Глицин

392     мг.

Хистидин

412     мг.

Исолевцин

1,300  мг.

Левцин

2,283  мг.

Лизин

1,900  мг.

Метионин

442     мг.

Фенилаланин

715     мг.

Пролин

1,166  мг.

Серин

997     мг.

Треонин

1,350  мг.

Триптофан

357     мг.

Тирозин

635     мг.

Валин

1,216   мг.

 

Други состојки: Протеинска мешавина ( Веј Концентрат, Веј Протеин Изолат, Веј Пептиди )Употреба:

Се зема по една доза пред и после тренинг како и наутро или во текот на денот.

Tyxo.bg counter