Pump Food

Пазарска количка

производи:0 бр.

Општа сума 0.00 MKD

Optimum Nutrition Flaxseed Oil (Omega 3, Omega 6, Omega 9) 100 дражеи

Optimum Nutrition Flaxseed Oil (Omega 3, Omega 6, Omega 9) 100 дражеи
Optimum Nutrition

Flaxseed Oil (Omega 3, Omega 6, Omega 9) 100 дражеи

нема во моментот

Информација за производот: Optimum Nutrition Flaxseed Oil (Omega 3, Omega 6, Omega 9) 100 дражеи

Flaxseed oil како додаток на исхраната можеби е најдобар извор за повеќето луѓе. Гел капсулите од маслото од ленено семе се произведени од внимателно исцедени масла без користење на преса и дополнителна топлина. Овaј процес на ладно цедење помага во зачувување на сложените структури на Омега-3, Омега-6 и Омега-9 масните киселини кои ги има во изобилство во лененото семе. Омега-3 масните киселини се потребни за здрава функција на срцевиот, нервниот, респираторниот и дигестивниот систем. Омега-3 мастите го намалуваат нивото на холестерол и триглицеридите во крвта. Други придобивки се:

- Добар извор на енергија,
- Намалена мускулна болка,
- Зголемената употреба на кислород,
- Зголемената употреба на други хранливи состојки,
- Одговорен е за подобро здравје! 

Состав:

Доза : 1 дражеа.

Дози во пакување100

Калории

10

Калории од масти

10

Вкупно масти

1 гр.

Незаситени масти

0,5 гр.

Ленено масло

1,000 мг.

Алфа липоева киселина

500 мг.

Linoleic Acid

200 mg.

Oleic Acid

200 mg.

Palmitic Acid

60 mg.

Stearic Acid

40 mg.

Други состојки: Желатин, Глицерин.

Употреба:

Се конзумираат 1-3 дражеи на ден, со оброк.

Tyxo.bg counter