100 Whey

Пазарска количка

производи:0 бр.

Општа сума 0.00 MKD

Optimum Nutrition Melatonin 3 mg. 100 таблети

Optimum Nutrition Melatonin 3 mg. 100 таблети
Optimum Nutrition

Melatonin 3 mg. 100 таблети

нема во моментот

Информација за производот: Optimum Nutrition Melatonin 3 mg. 100 таблети

Мелатонинот е хормон кој се создава во телото и се лачи во текот на ноќта. Како додаток во  исхраната се користи во борбата против недоволно спиење и несоница,поради менување на временски зони. Н-ацетил -5 метокситриптамин или мелатонин е хормон кој се лачи во мозокот. Ослободувањето на мелатонинот се софпаѓа со циклусот на ден и ноќ на телото. Најголеми количества на хормон се лачат во текот на ноќта. Траги од мелатонин има и во храната.Мелатонинот може да игра суштинска улога во спиењето и имунолошкиот систем. Бидејќи светлината го намалува неговото лачење, а мракот го поттикнува, мелатонинот го регулира внатрешниот часовник на телото. 

Истражувањата покажуваат дека овој хормон им помага на луѓето да спијат, го намалува бројот на будења во текот на ноќта и го подобрува квалитетот на спиењето. Исто така многу е корисен при менување на временските зони, бидејќи овозможува побрзо опоравување од заморот и временските зони при подолги летови. Имањето на доволна количина на мелатонин резултира со позитивно расположение и подобрени психолошки способности. Додека недостатокот на мелатонин резултира со вознемиреност, замор и непријатно расположение.Исто така мелатонинот е испитуван поради својот потенцијал против стареење.

Состав:

Доза: 1 таблета

Дози во паковање100

Калциум

72 мг.

Фосфор

55 мг.

Мелатонин

3 мг.

Други состојки:Ди калциум фосфат, Лактоза, Магнезиум Стеарат, Силика.

Употреба:

Се зема една таблета 30-60 мин. Пред спиење. Да не се земаат повеќе од 1 таблета во рок од 24 часа.

Tyxo.bg counter