Pump Food

Пазарска количка

производи:0 бр.

Општа сума 0.00 MKD

Optimum Nutrition Salmon Oil (Omega 3) 250 дражеи

Optimum Nutrition Salmon Oil (Omega 3) 250 дражеи
Optimum Nutrition

Salmon Oil (Omega 3) 250 дражеи

нема во моментот

Информација за производот: Optimum Nutrition Salmon Oil (Omega 3) 250 дражеи

Маслото од лосос содржи верижни омега-3 масни киселини наречени ДХА и ЕПА. Тие се незаменливи киселини кои човечкото тело не може да ги создаде и затоа мора да се содржат во храната или во додатоците на храната. Овие дражеи се направени од масло од лосос од Норвешка и содржат 110 мг. од ДХА и 90 мг. од ЕПА.

Дивиот лосос има една од највисоките концентрации на омега-3 масните киселини.
Кога ќе се спореди тоа со други видови на риби, лососот  има една од највисоките концентрации на омега-3 масните киселини.

- Помага при одржување на здраво срце,
- Ви дава поголем степен на енергија,
- Го зголемува вашиот имунолошкиот систем,
- Дава поддршка на вашиот мозок и нервниот систем.

Состав:

Доза2 дражеи

Доза во пакување125

Калории

10

Калории од масти

10

Вкупно масти

1 гр.

Холестерол

5 мг.

Salmon Oil

1000 mg.

Total Omega -3 Fatty Acids

200 mg.

DHA (Docosahexaenoic Acid)

110 mg.

EPA (Eicosapentaenoic Acid)

90 mg.

Други состојки: Желатин, Глицерин.

Употреба:

Се конзумира од 1-2 дражеи три пати на ден.

Tyxo.bg counter