Whey Protein

Пазарска количка

производи:0 бр.

Општа сума 0.00 MKD

Pumpfood 100 % Whey 500 грама

Pumpfood 100 % Whey 500 грама
Pumpfood

100 % Whey 500 грама

нема во моментот

Информација за производот: Pumpfood 100 % Whey 500 грама

Со задоволство Ви претставуваме уште еден од иновативните производи на пазарот на прехранбените адитиви. 100% Whey е нов вид протеин од сурутка на Pump Food, произведен со помош на единствен процес CFM (Cross Flow Microfiltration). Oваа уникатна и патентирана технологија Ви обезбедува 100% чист протеин од сурутка со клучни елементи во необично големи количини. При оваа иновативна технологија од суштинско значење не е само високата содржина на протеин, но и фактот дека протеините се обработуваат без штетни топлотни влијанија и на тој начин целосно се задржуваат во природна форма. При овој сложен процес се добива исклучително високо квалитетен 100% биоактивен протеин од сурутка со извонреден вкус и добро растворлив. Покрај тоа 100% Whey е збогатен со доплонително количество на верижно поврзаните аминокиселини BCAA (21,9%) и Л-Глутаминска киселина (16,4%) што заедно со другите квалитети  го прави овој производ незаменлив на пазарот. Протеинот од сурутка е идеален извор на протеини за сите возрасни групи. Тој е особено потребен за оние кои се стремат кон зголемување на мускулна маса и намалување на телесните масти. Со 100% Whey ќе постигнете и стабилен имунолошки систем како и општо добро здравје. Тој го зголемув анивото на глутионот- најмоќниот антиоксиданс во човечкото тело. Една од најважните улоги е тоа дека го зголемува задржувањето на азотот во организмот. 100% Whey се апсорбира целосно и брзо од организмот и особено е потребен после  тешка физичка работа или вежбање. Научно е докажано дека протеинот од сурутка го намалува ризикот од рак на простатата, го намалува холестеролот во крвта. Овој производ го подобрува обновувањето на  потребниот градивен материјал на мускулите после вежбање. 

Состав:

Анализа

Во 100 гр.

Во една доза(30 гр.)

Енергија

1679 КЈ

504 КЈ

 

395 Kcal

118 Кcal

Протеин

76 гр.

22.8 гр.

Јагленихидрати

6,9 гр.

2 гр.

Масти

6,4 гр.

1,9 гр.

Аминокиселински профил:

 Во 100 гр.

Во една доза(30 гр.)

Аланин

4,3 гр.

1,29 гр.

Лизин

9,2 гр.

2,76 гр.

Аргинин

2,8 гр.

0,84 гр.

Аспаратинска киселина

10,3 гр.

3,09 гр.

Глицин

1,6 гр.

0,48 гр.

Пролин

8,0 гр.

2,4 гр.

Хистидин

1,9 гр.

0,57 гр.

Изолевцин

5,6 гр.

1,68 гр..

Левцин

10,8 гр.

3,24 гр.

Глутамин

16,4 гр.

4,29 гр.

Фенилаланин

3,2 гр.

0,96 гр.

Метионин

1,9 гр.

0,57 гр.

Цистин

2,0 гр.

0,60 гр.

Серин

5,6 гр.

1,68 гр.

Треонин

5,5 гр.

1,65 гр.

Триптофан

1,6 гр.

0,48 гр.

Валин

5,3 гр.

1,59 гр.

Тирозин

4,4 гр.

1,32 гр.


Употреба:

Најповолно време за прием е веднаш после тренинг (ова е момент кога организмот има потреба од обновување и од брзо полнење со аминокиселини), како и науто веднаш после будење за да ги прекинете катаболните процеси кои се создале во текот на ноќта. Производот може да се земе и како замена за оброк во текот на денот. За најдобар резултат измешајте 30 гр. од производот во 300 мл. вода или нискокалорично млеко.

Tyxo.bg counter