Pump Food

Пазарска количка

производи:0 бр.

Општа сума 0.00 MKD

Scitec Nutrition 100% WHEY DELITE 5,000 кг

Scitec Nutrition 100% WHEY DELITE 5,000 кг
Scitec Nutrition

100% WHEY DELITE 5,000 кг

нема во моментот

Информација за производот: Scitec Nutrition 100% WHEY DELITE 5,000 кг

100% Whey Delite е одличен квалитетен ултрафилтриран веј протеин концентрат. Whey протеинот се смета за крал на сите бодибилдинг протеини. Whey протеин има добар  амино киселински профил и висока концентрација  на BCAA (25%) (леуцин, изолеуцин валин,) од било кој друг извор на протеини. 100% Whey Delite помага во поддршка на имунолошкиот систем на телото. Whey протеиннот исто така помага и во произвотството на ендоген глутатион во организмот. Глутатионот е најмоќен природен антиоксидант во организмот.  Амино киселинскиот профил е одличен во овај произвот, ги содржи т.н. анаболни амино киселини и протеини од сурутка со највисока биолошка вредност (BV). 100 % Whey Delite е збогатен со глутамин, најзастапените амино киселини во човечките мускули, а исто така и со таурин.

Состав:

Суплиментски факти: ( За Жени)

Доза 1 мерица ( 24 гр.)

Калории

      81 kcal

            /

Калории од масти

      4   kcal

           /

Вкупно масти

        1,5 г

          2%

Холестерол

        17 мг

          6 %

Вкупно јагленихидрати

          4 г

          1 %

Шекери

          2 г

 

Диетални влакна

          1 г

          4 %

Протеин

        16 г

        26 %

Калиум

        25 мг

         ‹ 1%

Натриум

        50 мг

          2 %

Л- Глутамин

       300 мг

            †

Таурин

       200 мг

               †

 

Суплиментски факти: ( За Мажи)

Доза 1 мерица ( 30 г)

Калории

      81 kcal

            /

Калории од масти

      4   kcal

           /

Вкупно масти

        1,5 г

          2%

Холестерол

        17 мг

          6 %

Вкупно јагленихидрати

          4 г

          1 %

Шекери

          2 г

 

Диетални влакна

          1 г

          4 %

Протеин

        16 г

        26 %

Калиум

        25 мг

         ‹ 1%

Натриум

        50 мг

          2 %

Л- Глутамин

       300 мг

            †

Таурин

       200 мг

               †

Ултрафилтриран  whey протеин концентрат, содржи лактоглобулин, лактоферин, лакталбумин, протеински фракции на имуноглобулин, вештачки ароми, глутамин, аспартин* Содржи фенилаланин *

Употреба:

Измешајте 1 лажичка (30 г) со 8 oz  (254 мл) вода. Во зависност од вашите потреби користете го 1-4 пати на ден. 100% Whey Delite може да се користи со било која храна да ја зголеми својата содржина на белковини, или самостојно.

Tyxo.bg counter