Whey Protein

Пазарска количка

производи:0 бр.

Општа сума 0.00 MKD

Scitec Nutrition 100% WHEY PROTEIN PROFESSIONAL 5,000 кг

Scitec Nutrition 100% WHEY PROTEIN PROFESSIONAL 5,000 кг
Scitec Nutrition

100% WHEY PROTEIN PROFESSIONAL 5,000 кг

нема во моментот

Информација за производот: Scitec Nutrition 100% WHEY PROTEIN PROFESSIONAL 5,000 кг

100% Whey Professional е одличен квалитетен ултрафилтриран веј протеин концентрат. Whey протеинот се смета за крал на сите бодибилдинг протеини. Whey протеин има добар  амино киселински профил и висока концентрација  на BCAA (25%) (леуцин, изолеуцин валин,) од било кој друг извор на протеини. Амино киселинскиот профилот на 100% Whey Professional е одличен, тој содржи 47,5% т.н. анаболни амино киселини (BCAA , аргинин, глутамин и тирозин).

100% Whey содржи околу 10% имуноглобулин, кој му помага на имунолошкиот систем на телото. Whey протеиннот исто така помага и во произвотството на ендоген глутатион во организмот. Глутатионот е најмоќен природен антиоксидант во организмот.

100% Whey содржи квадро пептиди, што се покажа дека ја убиваат болката на мускулите, на тој начин вашата болки во мускулите после интензивен тренинг може да се намали. 100% Whey Professional има низок процент на лактоза, и е збогатена со Л-глутамин, најзастапен амино киселина во човечки мускул.

Состав:

Суплиментски факти:

Доза: 1 мерица ( 25 гр.)

Калории

     117 kcal

            /

Калории од масти

     14  kcal

           /

Вкупно масти

        1,5 г

          2%

Заситени масти

          1 г

          5 %

Вкупно јагленихидрати

         3,8 г

          1 %

Шекери

          1,5 г

 

Диетални влакна

          0 г

          0 %

Протеин

        22 г

        44 %

Холестерол

        26 мг

          9 %

Натриум

         43 мг

          2 %

Калиум

       133 мг

           4 %

Ананболен Амино Матрикс

      1336 мг

            †


 ( Чист Леуцин, Глутамин, Таурин)

* Дневните потреби се базирани на 2.000 калории на ден. Вашата дневна вредност може да биде поголема или помала во зависност од вашите дневни потреби.

Типичен Амино киселински профил во една доза

Л – Аланин

          756 мг

Л - Аргинин

         426  мг

Л – Аспаргинова киселина

       1800 мг

Л - Цистин

        417 мг

Л - Глутамин

       4291 мг

Л - Глицин

         284 мг

Л – Хистидин

         373 мг

Л – Изолеуцин *

      1256 мг

Л – Леуцин *

      2385 мг

Л – Лизин *

      1829 мг

Л – Метионин *

        356 мг

Л – Фенилаланин *

        569 мг

Л - Пролин

      1067 мг

Л- Серин

      996 мг

Таурин

        255 мг

Л – Треонин *

       1442 мг

Л – Триптофан *

         311 мг

Л - Тирозин

         578 мг

Л – Валин  *

       1244 мг

* Есенцијални амино киселини

Употреба:

1 доза 1-4 пати дневно, во зависност од вашите потреби. 100% Whey може да се користи со било која храна да ја зголеми својата содржина на белковини, или самостојно.

Tyxo.bg counter