Optimum Nutrition  Витамини и минерали

Пазарска количка

производи:0 бр.

Општа сума 0.00 MKD

Scitec Nutrition 100% WHEY PROTEIN 5,000 кг

Scitec Nutrition 100% WHEY PROTEIN 5,000 кг
Scitec Nutrition

100% WHEY PROTEIN 5,000 кг

нема во моментот

Информација за производот: Scitec Nutrition 100% WHEY PROTEIN 5,000 кг

100% Whey е квалитетен ултрафилтриран веј протеин концентрат. Whey протеинот се смета за крал на сите бодибилдинг протеини. Whey протеин има добар  амино киселински профил и висока концентрација  на BCAA (25%) (леуцин, изолеуцин валин,) од било кој друг извор на протеини.

100% Whey содржи околу 10% имуноглобулин, кој му помага на имунолошкиот систем на телото. Whey протеиннот исто така помага и во произвотството на ендоген глутатион во организмот. Глутатионот е најмоќен природен антиоксидант во организмот.

100% Whey содржи квадро пептиди, што се покажа дека ја убиваат болката на мускулите, на тој начин вашата болки во мускулите после интензивен тренинг може да се намали.

Амино киселинскиот  профилот е одличен, 100% Whey содржи 47,5% т.н. анаболни амино киселини (БЦАА, аргинин, глутамин и тирозин). Whey протеин има највисока биолошка вредност (BV). 100% Whey има низок процент на лактоза, а е збогатена со Л-глутамин, најзастапен амино киселина во човечките мускули.

Состав:

Суплиментски факти:

Доза 1 мерица ( 25 гр.)

Калории

     119 kcal

            /

Калории од масти

     15  kcal

           /

Вкупно масти

        1,7 г

          3%

Заситени масти

          1 г

          5 %

Вкупно јагленихидрати

         3,8 г

          1 %

Шекери

          1,5 г

 

Диетални влакна

          0 г

          0 %

Протеин

        22 г

        45 %

Холестерол

        26 мг

          9 %

Натриум

         43 мг

          2 %

Калиум

       133 мг

           4 %

 

* Дневните потреби се базирани на 2.000 калории на ден. Вашата дневна вредност може да биде поголема или помала во зависност од вашите дневни потреби.

 

Типичен Амино киселински профил во една доза

Л – Аланин

       1078 мг

Л - Аргинин

         528 мг

Л – Аспаргинова киселина

       2288 мг

Л - Цистин

        616 мг

Л - Глутамин

       4360 мг

Глицин

         374 мг

Л – Хистидин

         352 мг

Л – Изолеуцин *

      1324 мг

Л – Леуцин *

      2266 мг

Л – Лизин *

      2222 мг

Л – Метионин *

        462 мг

Л – Фенилаланин *

        660 мг

Л - Пролин

      1254 мг

Л- Серин

      1100 мг

Таурин

        300 мг

Л – Треонин *

       1430 мг

Л – Триптофан *

         374 мг

Л - Тирозин

         704 мг

Л – Валин  *

       1254 мг

* Есенцијални амино киселини

Употреба:

1 доза 1-4 пати дневно, во зависност од вашите потреби. 100% Whey може да се користи со било која храна да ја зголеми својата содржина на белковини, или самостојно.

Tyxo.bg counter