Whey Protein

Пазарска количка

производи:0 бр.

Општа сума 0.00 MKD

Scitec Nutrition Coenzime Q10 100 капсули

Scitec Nutrition Coenzime Q10 100 капсули
Scitec Nutrition

Coenzime Q10 100 капсули

нема во моментот

Информација за производот: Scitec Nutrition Coenzime Q10 100 капсули

Kоензимот Q10 е моќен антиоксиданс кој го штити телото од слободните радикали  и помага во зачувување на витаминот Д, еден од главните антиоксиданти на клеточните мембрани и холестеролот во крвта. Како коензим, оваа хранлива состојка помага во митохондриите, мобилните складирање на енергија, во сложениот процес на трансформирање на храната во АТП енергијата.Kоензимот  Q10 се нарекува и убикином и природно се јавува во организмот. Човековиот организам има способност на синтеза на коензимот Q10, но тој се намалува после  30 години.Како последица на намалената продукција на коензим  Q 10 доаѓа до намалување на енергетските процеси во организмот, што најпрво се приметува на срцевата работа.

 

Состав:

Доза:   1 капсула

Дози во паковање:     100 капсули

 

Коензим    Q 10

10 мг.

 

Употреба:

Eдна таблета на ден.

Tyxo.bg counter