100 Whey

Пазарска количка

производи:0 бр.

Општа сума 0.00 MKD

Scitec Nutrition Ginko Biloba - Memory Enchancer 100 таблети

Scitec Nutrition Ginko  Biloba - Memory Enchancer 100 таблети
Scitec Nutrition

Ginko Biloba - Memory Enchancer 100 таблети

нема во моментот

Информација за производот: Scitec Nutrition Ginko Biloba - Memory Enchancer 100 таблети

Листовите на Гинкото имаат единствени лековити својства кои на луѓето им овозможуваат добро здравје, а со тоа и долговечност. Тие поседуваат биоактивни состојки и тоа флавоноидни гинкозиди, терпенски лактони, проантоцијаниди, глукоза, рамноза, органски киселини, Д - глуконска киселина и гинколична киселина, кои се главни виновници за лековитите својства на Гинкото.
Циркулацијата на крвта е ивор на храна и енергија за сите процеси во човечкото тело. Слабата циркулација може да предизвика разни здравствени пореметувања вклучувајќи го предвременото стареење на клетките, атрофија на вените и екстремитетите, проширени вени, болки во нозете, заболување на зглобовите и отежнато одење. Освен тоа недоволниот доток на крв во мозокот ја смалува моќта на концентрација, доведува до депресија, слабо помнење, проблеми со рамнотежата, слабеење на видот, главоболки и мозочен удар.
Чајот Гинковит подготвен од листови од Гинко Билоба е еден од најпочитуваните напитоци за подобрување на циркулацијата. Гинколидите го потикнуваат дотокот на крв во мозокот и екстремитетите спречувајќи ја појавата на нарушено помнење, дезориентација, слушни нарушувања и мозочни удари. 
Чајот Гинковит делува:
- Смирувачки на мозочните артерии
- Ја подобрува концентрацијата и помнењето
- Помага во лекувањето и превенцијата од мозочни удари, главоболки и мигрени
- Ја подобрува циркулацијата во долните екстремитети и ја подобрува потенцијата
- Се препорачува во лекување на проширени вени, болки во нозете, зглобни нарушувања и отежнато одење.
Чајот Гнковит го подобрува искористувањето на гликозата поради што се препорачува и за дијабетичари.Чајот Гинковит е одличен циркуларен тоник кој ја одржува виталноста на срцевиот мускул. Тој ја спречува појавата на висок крвен притисок. Антиоксидансите од чајот ги уништуваат слободните радикали, а со тоа се намалува можноста за создавање на масни наслаги на срцевите садови и хипертензија.
Гинкото поседува и антиалергиско дејство. Тој го блокира производството на супстанции  причинители на алергиски реакции. Токму поради овие својства чајот Гинковит се препорачува и за лица кои заболуваат од астма или се склони на алергии. 

Состав:

 


Доза:   1 капсула

Дози во паковање: 100 капсули

 

Екстракт од Гинко Билоба

60 мг.

Flavone Glycosides

 

14,4 мг.

 

Употреба:

Се зема по една таблета , два пати на ден, со оброк.

Tyxo.bg counter