Optimum Nutrition  Витамини и минерали

Пазарска количка

производи:0 бр.

Општа сума 0.00 MKD

Scitec Nutrition Ultra Amino 200 капсули

Scitec Nutrition Ultra Amino 200 капсули
Scitec Nutrition

Ultra Amino 200 капсули

нема во моментот

Информација за производот: Scitec Nutrition Ultra Amino 200 капсули

Aминокиселините се градивни блокови од кои се направени протеините. Аминокиселините се потребни за регенерирање на мускулите, тетивите, кожата, лигаментите. Учествуваат во производството на хормоните, ензимите и играат улога во разни телесни функции.

Ултра Амино  Scitec Nutrition е уникатна комбинација на ултра филтрирани и хидролизирани аминокиселини  од сурутка. Овие аминокиселини делуваат врз имунолошкиот систем и се најдобро користени од страна на мускулното ткиво. Аминокиселинскиот  базен од протеинот од  сурутка содржи оптимална количина на анаболни амино киселини:  БЦАА,  Глутамин,  Аргинин. Ултра  Амино се  во форма  на капсула, што е поефикасна форма за целосна апсорпција.

Состав:

 

Доза : 2 капсули

Доза во паковање:  100 капсули

 

Aминокиселиннски профил

35% јајце, 65% протеин од компир

Други состојки :

 

 

600 мг.

Ултра и микрофилтриран веј протеин, Изолат и хидролизиран веј протеин , лакталбумин, лактоглобулин, лактоферин, имуноглобулин.

 

 

 

 

Употреба:

Упатство: Препорачаната дневна доза е 8-16 капсули, рамномерно распоредени помеѓу оброците, по тренингот или пред спиење, или дури и препорачливо кога ќе се разбудиме во текот на ноќта  со цел да се задржи азотnиот биланс на телото позитивен.

Tyxo.bg counter