Optimum Nutrition  Витамини и минерали

Пазарска количка

производи:0 бр.

Општа сума 0.00 MKD

Tanita BC-418 MA - Body Composition Analyzer

Tanita BC-418 MA - Body Composition Analyzer
Tanita

BC-418 MA - Body Composition Analyzer

За да добиете информација за цена, количинa и доставка, ве молиме јавете се на тел: 047 240 995 и 070 269 387 или пишете на маил: shop@gladijatori.com и ние ќе ве контактираме.

Информација за производот: Tanita BC-418 MA - Body Composition Analyzer

 

Tanita BC 418 MA – Сегментативен композитен анализатор на тело


Овие анализатори се брзи, лесни за употреба и можат да бидат поврзани со снимач на податоци и со софтвер за анализа што овозможува помалку време документација и повеќе време за консултации. Сите Tanita композитни анализатори ги исполнуваат строгите европски регулативи на NAWI (Национална асоцијација за мерни инструменти).

Сегментативното читање ги одделува резултатите на процент на масти, маса на масти, маса на слободни масти и предвидува мускулна маса за:

    * Десна рака
    * Десна нога
    * Лева рака
    * Лева нога
    * Торзо

Карактеристики:

      * Светлечка икона за навигација за лесна употреба
      * Високо пренослив
      * Инстант печати резултати од користењето со интегриран термо печатар
      * Ѕиден приказ

Дава резултати за:

    * Тежина
    * БМИ – Индекс на телесна маса
    * БМР – Основна мерна синтеза
    * Процент на Масти
    * Маса на Масти
    * Маса на слободни Масти
    * Густина на Масти
    * Вкупно вода во телото
    * Препорачлив % на телесна маст


Има комплет сетер (ГС) функции кои го пресметуваат вкупниот износ на масти во телото за да се изгубат масти за да се постигне посакуваната цел.  ГС функциите го фокусираат вниманието на маса на вистински масти, наместо на тежина.


Основни карактеристики:

  • Телесна маса (Weight)
  • Процент на масти (Body Fat Percentage)
  • Маса на маснато ткиво (Body Fat Mass)
  • Маса на немасно ткиво (Fat Free Mass)
  • Проценка на масата на мускулното ткиво (Estimated Muscle Mass)
  • Вкупна количина на телесната вода (Total Body Water)
  • Вредност на базалниот метаболизам (Basal Metabolic Rate)
  • Граница на бараните количини на телесните масти  во проценти
  • Информации за телесните масти по сегменти
Tyxo.bg counter