100 Whey

Пазарска количка

производи:0 бр.

Општа сума 0.00 MKD

Tanita MC 180 MA - Body Comp Analyser

Tanita MC 180 MA - Body Comp Analyser
Tanita

MC 180 MA - Body Comp Analyser

За да добиете информација за цена, количинa и доставка, ве молиме јавете се на тел: 047 240 995 и 070 269 387 или пишете на маил: shop@gladijatori.com и ние ќе ве контактираме.

Информација за производот: Tanita MC 180 MA - Body Comp Analyser


Tanita MC 180 MA - Сегментативен мулти фреквентен композитен анализатор на тело


Tanita MC 180 MA е следната генерација за анализа на телото со користење на најнова технологија мулти фреквенција. 4-те фреквенции овозможуваат зголемена точност, докажано е дека се сигурни во повторните мерења. Корисникот има на располагање  екран на допир, екран панел водич преку презентација на анализата, печати јасно и детално и ги покажува сите читања и оценки на податоците. Резултатите од вкупната анализа на телото вклучува телесна маст, мускулната маса, вкупно вода во телото заедно со детални информации од анализа на внатрешно молекуларната и надворешно молекуларната вода која е од есенцијално значение заради флуидниот статус и здраствената проценка. Сегментативната анализа вклучува рамнотежа во телото, дистрибуција на масти и реактанси(активатори)/отпорници кои се здраствено дозволени во длабоката анализа. Здравствениот софтвер дава детална анализа и складирање на податоците. Калибрирана е до 300.000 користења и со 3-годишна гаранција.

Опсег на возраст: 5 години - 99 години

Сегменталните читања се за секоја нога, рака и торзо:

    * Оценка на мускулна маса
    * Мускулна маса изразена во килограми
    * Оценка на дистрибуција на масти
    * Процент на масти
    * Баланс на мускулна маса
    * Реактанси/отпорници

Вкупна анализа на тело:

    * Процент на масти во телото
    * Маса на масти изразена во килограми
    * Маса на слободни масти изразена во килограми
    * Мускулна маса изразена во килограми
    * Вкупно вода во тело изразена во %
    * Надворешно клеточна вода изразена во килограми
    * Внатрешно клеточна вода изразена во килограми
    * Индекс на маса во тело
    * Маса на коските изразена во килограми
    * Оценка на физичка способност
    * Оценка на масната густина
    * ECW / TBW – Сооднос на Надворешно клеточна/Вкупна вода во телото
    * Оценка на основа синтеза изразена во калории
    * Индикатор(препорачлива) Оценка на основа синтеза изразена во калории.

Tyxo.bg counter