Whey Protein

Пазарска количка

производи:0 бр.

Општа сума 0.00 MKD

Ultimate Nutrition Amino Bolic 210 капс.

Ultimate Nutrition Amino Bolic 210 капс.
Ultimate Nutrition

Amino Bolic 210 капс.

нема во моментот

Информација за производот: Ultimate Nutrition Amino Bolic 210 капс.

Amino Bolic на Ultimate Nutrition е комплекс  на слободна форма аминокиселини, кои што ги обезбедуваат некои од потребните аминокиселини на телото. Предноста од користењето на аминокиселини во слободна форма е тоа што тие многу полесно се примаат и трошат за време на тренинг и не предизвикуваат отоци или гасови.

Со Amino Bolic добивате:
- Зголемена протеинска синтеза и степен на реконструкција.
- Повеќе од 6000 мг. Leucine, за да  се доведе телото до анаболна состојба.
- Зголемени калории  и помалку маснотии.
- Намален замор и болка.
- Без стимуланти.

Amino Bolic  ги вклучува BCAA's / разгранет синџир аминокиселини /. BCAA делува како извор на гориво на скелетната мускулатура за време на повреди или стрес и помага да се заштити од катаболизм, во исто време ја подобрува протеинската синтеза. ВСАА се особено важни за спортистите, бидејќи нивниот метаболизам е во мускулот, наместо во црниот дроб. Тоа значи дека можат да се користат истовремено за да градат нови протеини или да ги користите  како гориво за да произведете повеќе  енергија.Внесувањето на суплементот ВСАА покажува резултати во зголемување и на мускулната сила и на мускулната големина. Конзумирањето пред тренинг, ВСАА  ја подобруваат имплементацијата и  го забавуваат заморот. Тие, исто така дејствуваат и како анаболен агент како им овозможуваат на телото да согорува телесни масти , а не мускулатура. Од вегетаријанци до луѓе со протеинови алергии, луѓе изложени на стрес до луѓе со ментален замор, бодибилдери до спортисти  кои практикуваат спортови кои бараат издржливост - за секој кој не добива избалансирана диета аминокиселинна Amino Bolic може да понуди силно прехранбено оружје, од  се што ви треба.

Состав:

Состав во 7 таблети

мг

Л - Левцин

6510

Л - Изолевцин

1197

Л - Валин

1197

Л - Хистидин

798

Л - Лизин

1190

Л - Метионин

399

Л - Фенилалалин

1197

Л - Треонин

1197

Таурин

1498

Глутамин

1498

 

 


Употреба:

За максимален ефект - 7 таблети (една доза) се препорачува 15 минути пред тренинг.

Tyxo.bg counter