Optimum Nutrition  Витамини и минерали

Пазарска количка

производи:0 бр.

Општа сума 0.00 MKD

Ultimate Nutrition Arginine power 800mg. 100 капсули

Ultimate Nutrition Arginine power 800mg. 100 капсули
Ultimate Nutrition

Arginine power 800mg. 100 капсули

нема во моментот

Информација за производот: Ultimate Nutrition Arginine power 800mg. 100 капсули

L-аргинин е  аминокиселина која учествува во многу важни биохемиски реакции поврзани со нормалната физиологија на организмот.Оваа аминокиселина влијание врз хормонот за раст. Истражувањата покажаа дека со консумирањето на 1-2 грама на L-аргинин секојдневно, може да предизвика  поголемо намалување на телесните масти . L-аргинин е исто така неопходно аминокиселина за зголемената синтеза на протеини, Кога L-аргинин метаболизира, го произведува азониот оксид (NO). Азотен оксид ги задржува проширени крвни садови, а за возврат им помогаат на срцето да добијат соодветна снабдување со кислород.

Состав:

 

Доза: 1 капсула

Доза во паковање:  100 капсули

 

Л-Аргинин

800 мг.

Други состојки

Желатин, Дикалциум фосфат и Магнезиум Стеарат

 

 

Употреба:

Земете 1-2 капсули дневно. За најдобри резултати земете ги 30 мин.пред тренинг.

Tyxo.bg counter