Optimum Nutrition Топачи на масти

Пазарска количка

производи:0 бр.

Општа сума 0.00 MKD

Ultimate Nutrition BCAA 12 000 Powder 400 gr. 400 гр.

Ultimate Nutrition BCAA 12 000 Powder 400 gr. 400 гр.
Ultimate Nutrition

BCAA 12 000 Powder 400 gr. 400 гр.

нема во моментот

Информација за производот: Ultimate Nutrition BCAA 12 000 Powder 400 gr. 400 гр.

Повеќето спортисти  се грижат  преземат корективни активности  против мускулниот замор, менталната исцрпеност кои  мора да бидат победени. Всушност, неодамнешното истражување  стави поголем акцент на менталниот замор за време на вежбање. Овај ментален замор честопати се нарекува централен замор поради инволвираноста на централниот нервен систем.Постои корелација помеѓу аминокиселините триптофан во мозокот и степенот на ментална исцрпеност. По влегувањето во мозокот, триптофанот има способност да го "смири"  централниот нервен систем, предизвикувајќи спиење и поспаност. . Во текот на долгорочното вежбање, на, мускулите им е потребно големи количини на амино киселини како извор за енергија. Телото преферира да ги  користите БЦАА аминокиселините за енергија. Овие амино киселини се потребни за одржување на мускулно ткиво во текот на физички стрес и интензивното  вежбање. BCAA  ги содржат трите аминокисиселини-левцин, изолевцин и валин. Кои заедно ги сочинуваат т.н. аминокиселини со разделена содржина (BCAA-Branch chained amino acids). Oвие аминокиселини имаат единствена структура и спаѓаат во незаменливи аминокиселини- не можат да се синтетизираат во организмот него треба да се примат од исхраната или пак од додатоците во исхраната. Тие сочинуваат 35% од мускулните протеини и се метаболизираат главно во скелетната мускулатура.  Големото значење на овој додаток е докажано кај повеќе спортисти. BCAA капсулите имаат способност да го зајакнат имунолошкиот систем и да ја зголемат синтезата на глутамин и аланин, што придонесува за заштита од распад на протеиновите структури во состојба на стрес. Аминокиселините со сврзана структура овозможуваат мускулен раст и во отсуство на тренинг. Овој ефект  се должи на фактот дека го зголемуваат по природен пат нивото на инсулин и хормонот за раст, кој се од суштинско значење за синтеза на протеини и за контрола на гликогените резерви во мускулатурата. Едно од неговите впечатливо својство на BCAA e дека тие помагаат во согорувањето на вишокот на маснотии во организмот. Овој процес е уникатен и карактеристичен само за аминокиселините со разделена содржина. При прием на BCAA концентрацијата во крвта се зголемува, организмот го препознава тоа како сигнал и го активира механизмот за кофристење на мастите за енергија. Ова има двојно дејство (согорување на мастите и зголемување на мускулна маса) и ги прави аминокиселините со разделена содржина незаменлив суплемент при интензивно вежбање. Левцинот како дел од таа структура е значајна аминокиселина која одговара за обновување на мускулните влакна. Најновите истражувања спроведени во еминентните  светски факултети и универзитети го вбројуваат Левцинот во аминокиселина која дава почеток на анаболните процеси на мускулот. 

Состав:

 

Доза во опаковка:  6 гр.

Доза во паковање: 67 дози

 

Л-Левцин

3000 мг.

Л-Исолевцин

Л-Валин

1500 мг.

1500 мг.

Употреба:

Измешајте 6 гр.од вода или во Вашиот омилен пијалок. За најдобар резултат земете го после тренинг.

Tyxo.bg counter