100 Whey

Пазарска количка

производи:0 бр.

Општа сума 0.00 MKD

Ultimate Nutrition Chromium Picolinate 200 mcg. 100 капсули

Ultimate Nutrition Chromium Picolinate 200 mcg. 100 капсули
Ultimate Nutrition

Chromium Picolinate 200 mcg. 100 капсули

нема во моментот

Информација за производот: Ultimate Nutrition Chromium Picolinate 200 mcg. 100 капсули

Количеството на хром во телото се намалува при стареење и после физички напори. Дефицитот на хром може да доведе до шеќерна болест, високо ниво на холестерол и срцеви заболувања. Симптомите на дефицит на хром се истакнати кај луѓето кои користат многу едноставни шеќери (гликоза, овошен шеќер, рафиниран кристалната шеќер).  Според американски студии 90% од луѓето внесуваат со храната многу помалку од препорачаната доза хром, која е 100-200 mcg. Причина за тоа е процесот на преработка на храната, бидејќи 80% од хром се губи . Pешението на проблемот е да се зема хром како додаток во исхраната. Хром-пиколинат е биолошки активната форма на хром. Тој е неопходен за метаболизмот на белковините, мастите и јагленохидратите. Секој знае за инсулинoт, кој е еден од најважните хормони и има значајна улога за развојот на мускулите, регулирањето на телесната тежина, правилно функционирање на кардиоваскуларниот систем. Инсулинот  ја увезува во клетките гликозата и аминокиселините, кои се потребни за проиводството на енергија и протеини. Денес малку луѓе знаат дека инсулинот не може да учествува во метаболизмот на јагленохидратите без хром.
За време на истражување, кое траело 6 недели, спортистите кои земале хром, загубија 3,3 kg телесна масти, додека оние кои не земале хром, загубија само 1 kg. Хром-пиколинат го  помага слабеењето, според клинички истражувања, без несакани ефекти и контраиндикации. Во случај на правилно хранење и мала физичка активност може да биде од значителна корист за луѓето кои сакаат да ослабат, а на спортистите - за да постигнат идеална телесна маса.  Хромот го стимулира метаболизмот на шеќери, го засилува дејството на инсулинот и  ја стабилизира енергетската рамнотежа  со постојано регулирање на гликозата во крвта. Исто така ја подобрува асимилација на аминокиселините, ја забрзува синтезата на протеини и има заеднички благотворно влијание врз метаболичките процеси. Сите овие фактори условуваат поголема издржливост и регенератораска способност на организмот.
Додатокот на хром значително  го стабилизира нивото на шеќерот во крвта и може да биде корисно за дијабетичари - особено во почетниот стадиум на болеста, но не заменува инсулинот или антидиабетни лекови.   Хром-пиколинате е вонредно корисен за развојот на мускулите и намалување на телесната тежина без несакани ефекти при спортистите , поради неговото дејство врз асимилацијата на белковините. Овој анаболичен ефект може да се споредат со дејството на хормоните (тестостерон). Дневното внесување на 200-400 mcg хром пиколинат-во текот на 6 недели води до зголемување на мускулната маса со 2,5 kg и губење на 3,2 kg телесна маст, па чисто физичкото подобрување 5,7 kg. Од друга страна, учесниците во контролната група, кои не конзумирале хром по истата програма, на тренинзите имале само 1,8 kg зголемување на мускулната маса и намалување на мастите со 1 kg. Така нивното чисто физичко подобрување е два пати помалку во споредба со спортистите, кои земале хром.

Состав:

Доза: 1 капсула

Дози во паковање:  100 капсули

 

 Хромиум Пиколинате

 

200 мцг.

Употреба:

Се зема една капсула дневно.

Tyxo.bg counter