Optimum Nutrition Топачи на масти

Пазарска количка

производи:0 бр.

Општа сума 0.00 MKD

Ultimate Nutrition Creapure ( Creatine Monohudrate) 300 гр.

Ultimate Nutrition Creapure ( Creatine Monohudrate) 300 гр.
Ultimate Nutrition

Creapure ( Creatine Monohudrate) 300 гр.

нема во моментот

Информација за производот: Ultimate Nutrition Creapure ( Creatine Monohudrate) 300 гр.

Crea Pure на Ultimate Nutrition е висококвалитетен креатин, специјално направен за да го засилува биолошкиот раст на организмот. Со научни експерименти е докажано дека Crea Pure ја  обезбедува  неопходната енергија на спортистите. 
Главните предизвици кај спортистите и луѓето што се занимаваат активно со спорт е постојаното вклучување на мускулите и мозокот со енергија. Ова е од особено значење за оние кои треба брзо да ги обноват организмот по тешки оптоварувања. 
Контракциите  на мускулите се регулира од енергијата во клетките, обезбедена од составот на Аденозин трифосфат (АТФ). Сепак количината на АТФ во мускулите е ограничено. Тој многу брзо се троши при оптоварување, особено при кратки и моќни оптоварувања  на анаеробна активност. 
Многу спортисти имаат потреба од итно враќање на изгубените количини на АТФ, особено оние кои се занимаваат со атлетика и кревање товар. Во такви случаи организмот треба да произведе АТФ за да ги подхрани мускулите и да  се обезбеди нивната контрола. 
Колку е успешно производството на АТФ зависи од количествата на креатин фосфат во клетките. Креатинот е биомолекулата, која произведува АТФ. Креатинот е основен елемент во организмот, кој се произведува  во црниот дроб и се чува во мозокот и мускулите, каде што служи како суровина за производство на АТФ. Креатинот е клучен елемент, кој го забрзува обновувањето на нивото на АТФ во мускулите. Повеќе креатин во мускулите значи повеќе енергија, која е неопходна при подолги и тешки оптоварувања. 
Како креатинот  му помага на мускулите да функционираат подобро и  при посилни оптоварувања? Тој  го заситува мускулите кои го претвораат во АТФ. Овој процес се одвива во отсуство на кислород и поради оваа причина е главниот процес за анаеробно добивање на енергија. 
Креатинот не е само додаток за реконструкција на трошењето енергија - тој има и многу голем ефект на зголемување на обемот на мускулите. Зголемувањето на големината на мускулните клетки (клеточна хидратация) бара внесување на вода во нив.Како последица на ова додавање на вода мускулите изгледаат "напумпани. Со оглед на тоа што водата навлегува во самите мускулни клетки, спортистите кои користат креатин не изгледаат “надуени”. Со други зборови, мускулите не само што изгледаат поголеми, но и добиваат дополнителна енергија и сила. Ова овозможува на спортистите да se oпорават  побрзо и да добијат повеќе енергија за време на тренинг. 
Crea Pure на Ultimate Nutrition е највисок микронизиран креатин, кој е специјално дизајниран за да го зголемува обемот на мускулите. Crea Pure е тестиран во клинички услови и е докажано декаги обезбедува неопходните количества енергија  која е потребана за тренирање на спортистите.

Состав:

Енергија

100 грама

Една порција 5гр.

 

 

 

Енергија

0 kJ

0 kJ

 

0 kcal

0 kcal

Креатин Монохидрат

100 гр

5 гр

Протеин

0 гр.

0 гр.

Јагленихидрати

0 гр.

0 гр.

Масти

0 гр.

0 гр.

Употреба:

Најдобри резултати се постигнуваат кога креатинот се зема по специјален метод, поделен на 2 фази. Првата етапа се нарекува "бут" и се препорачува за секој кој зема креатин за првпат. Како што укажува името, оваа фаза вклучува "подигнување" на мускулите со креатин. Тој има времетраење 4-7 дена, во кои се земаат 20-30 грама на ден, најдобро со вода или овошен сок. Потоа започнува втората фаза. Во него се земат 2 - 5 -10 грама на ден (или 0,03 грама на килограм тежина) со цел да се одржуваат мускулите  (поголемите дози од 15 гр. нема да предизвикаат поголеми ефекти, па се непотребни ).Постои и друг метод за усвојување на креатинот. Во него нема бут фаза. Едноставно започнувате со дози од 5 до 10 грама дневно и пиете секој ден. Повторно ќе ги  добиете саканите резултати, но кога има бут фаза, тие доаѓаат побрзо. Најдобро е креатинот да се комбинира со прости јаглехидрати (како овошен сок) и да се зема половина час пред тренинг. Важно е да се забележи дека поголемата еднократна доза не гарантира подобар ефект. Разумна еднократна доза монохидрат е 5 гр.

Tyxo.bg counter