Whey Protein

Пазарска количка

производи:0 бр.

Општа сума 0.00 MKD

Ultimate Nutrition DHEA 50 mg. 100 капсули

Ultimate Nutrition DHEA 50 mg. 100 капсули
Ultimate Nutrition

DHEA 50 mg. 100 капсули

нема во моментот

Информација за производот: Ultimate Nutrition DHEA 50 mg. 100 капсули

Оние кои користат DHEA (дехидроепиандростерон) велат дека овoj неверојатeн додаток врши сериозно влијание врз енергијата на организмот, на неговото обновување и оптимална форма.DHEA е една од најчистите, ефикасни и моќни формули на современиот пазар.Во процесот на стареење количеството  на DHEA, во телото постепено се намалува.Оваа недостаток може да биде компензација преку DHEA, еден од најуспешните производи на водечките иноватори во областа на додатоците на исхрана.Од поодамна се смета дека DHEA или дехидроепиандростеронот е "отпаден" хормон, бидејќи истражувачите не можеа да го поврзат со каква било специфична функција во организмот. Но во последните неколку години улогата на DHEA беше целосно изменета. Тој е можеби најчести хормон кај цицачите, и  од него зависат многу основни процеси во организмот. Намалување на нивото му е обично симптом на опаѓање на имунолошкиот систем, опаѓање на либидото и намалена виталност. Клиничките истражувања, спроведени во последните 10 години покажуваат дека DHEA е можеби најважниот спој, што се однесува до здравјето.Во организмот DHEA се синтетизира во надбубрежната жлезда, како  главен материјал се користи холестеролот.Тој се разградува до андростендион од кој директно се добива тестостерон.Како и кај тестостеронот (во женскиот организам - естроген), така и во DHEA нивоата се зголемуваат до триесетата возрастна.Потоа тие започнуваат да се намалуваат.Кај мажите околу половина од количината DHEA исчезнува до четиридесетата година.Ниска нивоа на DHEA значат исто опаѓање на нивоа на андростендион, тестостерон и другите стероидни хормони .Интересно е да се напомене дека со зголемувањето на холестеролот во процесот на стареење нивото на DHEA се намалува.Како резултат на овој пад можат да се третираат некои хронични заболувања како дебелина, дијабетис, висок крвен притисок, болести на срцевата артерија оска, различни нарушувања на работата на имунолошкиот систем.DHEA е директно поврзан со метаболизмот на гликоза.Високото ниво на гликоза во крвта  го поттикнува отцепувањето на хормoнот за  раст и обратно - ниското ниво на гликоза во крвта  ја стимулира синтезата на овој хормон.Поттикнувањето на хормонот  на растењето е особено поволно за DHEA, бидејќи  го поттикнува инсулинот.Според истиот овој принцип се зголемува нивото на хормонот  на растењето и на DHEA.Затоа DHEA е особено важен во процесот на интензивени тренинг.Во книгата "The Superhormone Promise" д-р Вилијам Регелсон од Медицински колеџ - Вирџинија  ја нарекува DHEA "суперзвездата на хормоните" и "едно од најсилните средства" за продолжување должината на животот и зголемување на неговиот  квалитетот.Клиничките истражувања покажуваат дека орални прием на DHEA има многу позитивни ефекти како:

- Зголемена енергија и кондиција;

- Подобрена инсулинска чувствителност и баланс на гликоза;

- Намален ризик од болести нсрцевата артерија;

- Низок процент на маснотии;

- Зголемено либидо;

- намалување на депресивната состојба

Состав:

Состав

 

 

Во една капсула

 

Дехидроепиандростерон

50 мг.

Употреба:

Просечната потребна доза е околу 25 мг на ден. Луѓето над 60-годишна возраст, сепак може да земат и поголеми дози - 50 мг на ден за жените и 100 мг на ден за мажите.Спортисти над 35 годишна возраст можат да го зголемат примаат и до 300 мг дневно.

Tyxo.bg counter