Pump Food

Пазарска количка

производи:0 бр.

Општа сума 0.00 MKD

Ultimate Nutrition Koenzim Q 10 100 mg. 30 капсули

Ultimate Nutrition Koenzim Q 10 100 mg. 30 капсули
Ultimate Nutrition

Koenzim Q 10 100 mg. 30 капсули

нема во моментот

Информација за производот: Ultimate Nutrition Koenzim Q 10 100 mg. 30 капсули

Медицинските испитувања  покажуваат дека со текот на годините нивоата на Q 10 во организмот опаѓа.Најголемата концентрација на Q 10 се наоѓа во срцевото ткиво. Кога ќе дојде до недостаток на Q 10 во организмот, срцевиот мускул слабее и се јавува пореметување во ритамот. Истражувањата направени во Јапонија покажаа дека со додатно земање на на овој суплемент се запира процесот на опаѓање на Q 10 во организмот. Срцето со секојдневната работа трпи големи оптеретувања , Q 10 e eдно од решенијата како да му се помогне да ја продолжи напорната работа .Овој додаток во исхраната е познат како моѓен антиоксидант кој го спречува штетното влијание на слободните радикали, со тоа и го успорува процесот на стареењето на организмот. Исто така го стимулира имунолошкиот систем . Важно е да се нагласи дека за да се постигнат овие ефекти, дневно е потребно да се внесе минимум 100 мг. Q10. Овој додаток ја наоѓа својата улога и во произведување на енергија затоа што се наоѓа во митохондрите –мали ќелијски станици-кои што целиот живот произведуваат енергија за телото. Кога нивото на Q10 ќе опадне во митохондриите, поголемиот број од органите остануваат без доволно енергија. Состојбата на организмот значајно се влошува , ако се бараат додатни активности од телото, како што се физички напори и тренинзи.

Состав:

 

Доза:  1 капсула

Дози во паковање: 30

 

Коензим  Q 10

100 мг.

 


Употреба:

Се конзумираат од 100 до 200 мг. дневно.

Tyxo.bg counter