Optimum Nutrition  Витамини и минерали

Пазарска количка

производи:0 бр.

Општа сума 0.00 MKD

Ultimate Nutrition Massive Whey Gainer 2 кг.

Ultimate Nutrition Massive Whey Gainer 2 кг.
Ultimate Nutrition

Massive Whey Gainer 2 кг.

нема во моментот

Информација за производот: Ultimate Nutrition Massive Whey Gainer 2 кг.

Овде "оригиналната" формула за собирање на мускулна маса е подобра од било кога. За да ја зголемите мускулната маса имате потреба како од висококалорична исхраната која содржи јаглехидрати и протеини во сооднос 2:1, како и од соодветна тренинг програма.Massive Whey Gainer  му обезбедува на организмот повеќе од 35% висококвалитетен протеин од сурутка при секое јадење. Многу од другите т.н. гејнери "содржат од 5% до 10% протеини, а остатокот е јаглехидрати. Massive Whey Gainer е најдобра формула на Ultimate Nutrition на пазарот. Секоја порција содржи 55гр висококвалитетни состојки - пептидни, ослободени од аминокиселини , Разградени  комплексни јаглехидрати (гликоза полимери), чиста кристалната фруктоза и многу витамини. Не содржи соја протеин и вештачки пијал

Состав:

Дневна доза: 165 грама

 

Состав во 165 грама


 

Калории           

630

Масти           

4   грама

Јагленихидрати   

93 грама

Шеќер                

42 грама

Протеин             

55 грама

Витамин А         

5000 IU

Калциум               

230 мг

Витамин С              

60

Витамин D

400 IU

Витамин E

30   IU

Витамин В1

1,5 мг

Рибофлавин

1,7 мг

Ниацин

20 мг

Витамин Б6

2 мг

Фолиева киселина

400 мкг

Витамин В 12

6 мкг

 

 

Состав  на  аминокиселини

милиграми

Незаменливи аминокиселини

 

0cm 5.4pt; border-width: medium 1pt 1pt; border-style: none solid solid; border-left: 1pt solid windowtext; width: 221.4pt; border-bottom: 1pt solid windowtext;" width="295" valign="top">

Л-Левцин                                                

      7020

Л-Изолевцин                                          

      3390

Л-Валин                                                  

      2626

Л-Лизин                                                  

      5822

Л-Треонин                                              

      2294

Л-Метионин                                           

      1127

Л-Фенилалалин                                      

      2116

Л-Триптофан                                           

      1403

Заменливи аминокиселини

 

Л-Аргинин                                              

      1003

Л-Аспаргинова киселина                      

      5641

Л-Цистин                                                 

      2024

Л-Аланин                                                

      2778

Л-Глутаминска киселина                        

      9276

Л-Глицин                                                 

      1038

Л-Хистидин                                             

      1127

Л-Пролин                                                

      2273

Л-Серин                                                  

      2149

Л-Тирозин                                                

      1889

Употреба:

Дневната доза од 165 грама се дели на 4 дози по 41 грама (содржина на доза лажица во пакувањето) задолжителен прием пред и по тренинг во период на собирање на сила и мускулна маса. Во  денови на пауза производот се зема помеѓу исхраната.

Tyxo.bg counter