Optimum Nutrition : Специјални формули

Пазарска количка

производи:0 бр.

Општа сума 0.00 MKD

Ultimate Nutrition Massive Whey Gainer 4,25 кг.

Ultimate Nutrition Massive Whey Gainer 4,25 кг.
Ultimate Nutrition

Massive Whey Gainer 4,25 кг.

нема во моментот

Информација за производот: Ultimate Nutrition Massive Whey Gainer 4,25 кг.

Овде "оригиналната" формула за собирање на мускулна маса е подобра од било кога. За да ја зголемите мускулната маса имате потреба како од висококалорична исхраната која содржи јаглехидрати и протеини во сооднос 2:1, како и од соодветна тренинг програма.Massive Whey Gainer  му обезбедува на организмот повеќе од 35% висококвалитетен протеин од сурутка при секое јадење. Многу од другите т.н. гејнери "содржат од 5% до 10% протеини, а остатокот е јаглехидрати. Massive Whey Gainer е најдобра формула на Ultimate Nutrition на пазарот. Секоја порција содржи 55гр висококвалитетни состојки - пептидни, ослободени од аминокиселини , Разградени  комплексни јаглехидрати (гликоза полимери), чиста кристалната фруктоза и многу витамини. Не содржи соја протеин и вештачки пијалок.

Состав:

Дневна доза: 165 грама

 

Состав во 165 грама

 

 

Калории           

630

Масти           

4   грама

Јагленихидрати   

93 грама

Шеќер                

42 грама

Протеин             

55 грама

Витамин А         

5000 IU

Калциум               

230 мг

Витамин С              

60

Витамин D

400 IU

Витамин E

30   IU

Витамин В1

1,5 мг

Рибофлавин

1,7 мг

Ниацин

20 мг

Витамин Б6

2 мг

Фолиева киселина

400 мкг

Витамин В 12

6 мкг

 

 

Состав  на  аминокиселини

милиграми

Незаменливи аминокиселини

 

0cm 5.4pt; border-width: medium 1pt 1pt; border-style: none solid solid; border-left: 1pt solid windowtext; width: 221.4pt; border-bottom: 1pt solid windowtext;" width="295" valign="top">

Л-Левцин                                                

      7020

Л-Изолевцин                                          

      3390

Л-Валин                                                  

      2626

Л-Лизин                                                  

      5822

Л-Треонин                                              

      2294

Л-Метионин                                           

      1127

Л-Фенилалалин                                      

      2116

Л-Триптофан                                           

      1403

Заменливи аминокиселини

 

Л-Аргинин                                              

      1003

Л-Аспаргинова киселина                      

      5641

Л-Цистин                                                 

      2024

Л-Аланин                                                

      2778

Л-Глутаминска киселина                        

      9276

Л-Глицин                                                 

      1038

Л-Хистидин                                             

      1127

Л-Пролин                                                

      2273

Л-Серин                                                  

      2149

Л-Тирозин                                                

      1889

 

 

Употреба:

Дневната доза од 165 грама се дели на 4 дози по 41 грама (содржина на доза лажица во пакувањето) задолжителен прием пред и по тренинг во период на собирање на сила и мускулна маса. Во  денови на пауза производот се зема помеѓу исхраната.

Tyxo.bg counter