Optimum Nutrition  Витамини и минерали

Пазарска количка

производи:0 бр.

Општа сума 0.00 MKD

Ultimate Nutrition Prostar Whey 2.270 кг.

Ultimate Nutrition Prostar Whey 2.270 кг.
Ultimate Nutrition

Prostar Whey 2.270 кг.

нема во моментот

Информација за производот: Ultimate Nutrition Prostar Whey 2.270 кг.

Со Ultimate Nutrition времето кога  требаше да конзумирате  протеини со  лош вкус  одамна минатото. Да признаеме, без разлика колку всушност е потребен еден протеин - ако не е со добар вкус, едноставно никој нема да го прифаќа. Затоа  е создаден ProStar Whey, за да имаме белковини, чиј вкус со нетрпение  ќе го  очекувате .Достапен е со шест различни вкусот, а неодамна ја има и  нов GOURMET вкус., ProStar Whey се раствора многу лесно.
Но, тоа не е се! 
ProStar Whey содржи 23гр првокласен протеин од сурутка со највисока содржина на ВСАА (branched chain amino acids) и WPF (whey protein fractions). Купувајќи ProStar Whey плаќате за протеини од сурутка, а не јаглехидрати, и добивате  повеќе дози на пакување од другите производи. 
Протеините се можеби најважно нешто за секој спортист и стануваат задолжителни при подолги интензивни физички оптоварувања. Тие ја зголемуваат мускулната маса и го  тонизираат  мускулот, а тоа е од суштинска важност, кога мускулот  треба да расте и да се развива. Протеините кои  го градат човечкото тело не се обезбедуваат директно од храната.Протеините кои организмот ги прифаќа преку храната се разградуваат до основни градивни елементи - аминокиселини. Всушност, аминокиселини, а не протеините се главните градивни елементи на организмот. 
Од околу 20 аминокиселини потребни на организмот, за да произведат протеини, 11 се сметаат за неважните, бидејќи можат да бидат произведени од организмот преку трансформација на други аминокиселини, т.е. не треба да бидат додадени преку храната. Останатите 9 не можат да бидат синтетизирани - потребно е да се обезбедуваат преку храната и затоа тие се основни за организмот. Тие треба да се набават преку разградување на протеините,доставени преку храната. Сите овие аминокиселини се потребни на организмот, за да ја  гради и одржува мускулатура на телото. Начинот на кој телото ги  разградува протеините за време на оптоварување и потоа е многу различен од шемата за која се користат јагленохидратите и мастите. Во првите неколку часа по оптоварувањето организмот почнува да синтетизира од достапните аминокиселини т.н. структурни протеини, и исто така ги премоделира потребните за реконструкцијата на мускулно ткиво. Затоа спортистите треба да посветат особено внимание на целокупните додатоци на исхраната и да  се погрижат за  да обезбедат општото обновување на организмот. 
Главните фактори кои ги оределуваат прехранбените потреби на организмот се времетраењето и интензитет на оптоварувањето. Режимот за обука , изграден главно од оптоварувања со низок интензитет  бараат огромни количини "гориво" - повеќе отколку што може да биде извадена од резервите на јаглехидрати и маснотии во телото. Поради тоа организмот синтетизира структурни и функционални протеини за време на подолг кардиоваскуларен тренинг. За сметка на тоа при тренингот со висок интензитет  се користи гликоза.
За да ги задоволи потребите на спортистите, Ultimate Nutrition создаде ProStar Whey, во кој се содржат сите основни и дополнителни аминокиселини потребни на организмот за да одржува рамнотежа за време на оптоварување. Ова е специјален коктел од сите потребни хранливи материи, вклучувајќи додатоци, подобрување на имунолошкиот систем, изведени со помош на специјална технологија од пченичен протеин. Бидејќи физичките оптоварувања може сериозно да го оштетат имунолошкиот систем, ProStar Whey е вистинскиот избор за секој кој води активен начин на живот. ProStar Whey не е наменет само за спортисти. Тој одржува мускулите тонус, изградба и поттикнувањето на мускулите и кај луѓе, кој тренираат релативно ретко. Исто така помага и  во реконструкција на штетите предизвикани на организмот од староста. Така, ProStar Whey на Ultimate Nutrition е навистина храна за шампиони.

Состав:

 

Една доза е  30 грама

Состав во 30 грама:

Протеин : 23 грама

Масти: 1,5 грама

Јагленихидрати: грама

 

 

 

Состав на аминокиселини во една доза

милиграми

Незаменливи аминокиселини

 

Л-Левцин                                                

      2937

Л-Изолевцин                                          

      1418

Л-Валин                                                  

      1099

Л-Лизин                                                  

      2436

Л-Треонин                                              

      960

Л-Метионин                                           

      471

Л-Фенилалалин                                      

      884

Л-Триптофан                                           

      586

Заменливи аминокиселини

 

Л-Аргинин                                              

     419

Л-Аспаргинова киселина                      

     2359

Л-Цистин                                                 

      847

Л-Аланин                                                

     1161

Л-Глутаминска киселина                        

     3879

Л-Глицин                                                 

     434

Л-Хистидин                                             

     471

Л-Пролин                                                

     950

Л-Серин                                                  

     899

Л-Тирозин                                                

     790

Употреба:

За најдобар добар резултат  измешајте 30 грама од производот во 200 мл вода во електрични или рачен миксер. Користењето пред и после треинг е задолжително.Резултати од овој производ се опоравување од заморот и брзо полнење со аминокиселни на телото.

 

 

Tyxo.bg counter