Optimum Nutrition  Витамини и минерали

Пазарска количка

производи:0 бр.

Општа сума 0.00 MKD

Ultimate Nutrition Tribulus Terrestris Bulgarian 750 mg. 90 капс.

Ultimate Nutrition Tribulus Terrestris Bulgarian 750 mg. 90 капс.
Ultimate Nutrition

Tribulus Terrestris Bulgarian 750 mg. 90 капс.

нема во моментот

Информација за производот: Ultimate Nutrition Tribulus Terrestris Bulgarian 750 mg. 90 капс.

Секоја капсула содржи 750мг чист Tribulus Terrestris Според бугарскиот државен Стандард.Оваа природна билка го забрзува лачењето на тестостерон преку зголемување на нивото на хормони LG. Суровината е висококвалитетна, тестирана увозена од Бугарија, но преработена со најновите американски технологии. Затоа Ultimate Nutrition ви нуди највисок, фармацефтичен Tribulus Terrestris. Средството  Трибулус се добива од билки Tribulus terrestris позната и како Бабини заби и Трибузан. Билката се користи од многу одамнешни години , на пример, Грците ја користеле како диуретик и за подобрување на општата доверба. Кинезите ја користеле против црнодробни, бубрезни и срцето - срцеви заболувања. Тоа е билка богата со стероидни фитосапонии. Екстрактот од оваа билка го стимулира производството на лутенизирачки хормон што влијае непосредно врз производството на тестостерон. Повеќето од нас знаат дека зголеменото ниво на тестостерон води до зголемување на сила, мускулен раст, чиста тежина, ја продолжува ерекцијата и потентността. Интересно е дека кај жените со зголемување  на естрогенот ,  кој е многу добро средство за зголемување на либидото, лекување на неплодност и менструален болки. Препаратот не е токсичен, но е можна појавата на лесно стомачно растројство, ако организмот има непоносливост кон него. Во тој случај добро е Препаратот да се зема заедно со јадење. Ако и тоа не помага, препорачливо е консултации со лекар, за да се утврдат причините за агресивна реакција на организмот. Активно средство се произведува во капсули, прав и претставува екстракт од листови и корени на Tribulus terrestris. Во Бугарија може да се најде и во форма на чај на билки Бабини заби (Трибузан). Таа расте во многу региони во светот, претежно се произведува од Кина и Индија. Билки расте и во Бугарија. Бугарскиот Tribulus е вредна суровина за компаниите кои имаат лекови и адитиви и е предмет на извоз години. Се смета дека Tribulus произведен во Бугарија, содржи значително поголеми количини од растителни стероидни Сапонии. Тоа се должи на поволната географска положба, уникатен клима и Теренот на почвата. Има мислења дека неговите Сапунините се помеѓу најлесно разградуваните во споредба со останатите познати видови.Други позитивни промени, забележани при употребата му се намалување на холестеролот во крвта и го зголемува производството на ДХЕА и Андростендион. На прво место, Трибулус  го користат спортисти за качување на мускулна маса и зголемување на силата како алтернатива на стероидите. Тоа се должи на сериозните промени во нивото на тестостерон пред и по циклус на употреба на билки. Зголемената ниво на тестостерон, дозволува спортистите да добијат повеќе азот.  На второ место според популарноста на причините за да ја користете оваа  билки е реконструкцијата на Сперматогенеза по тежок за телото стероиден циклус. Така се враќа природното производство на тестостерон.

Состав:

Состав во една таблета

 

 

 

Трибулус Екстракт

750 мг

 

 

Употреба:

Дневно 2-3 капсули, вклучително и во денови во пауза. Постојаниот прием обезбедува едно постојано високо ниво на тестостерон. За оптимални успеси се препорачува постојан прием во период од најмалку 120 дена.

Tyxo.bg counter