Optimum Nutrition : Специјални формули

Пазарска количка

производи:0 бр.

Општа сума 0.00 MKD

Ultimate Nutrition Vanadyl Sulfate 10 mg. 75 таблети

Ultimate Nutrition Vanadyl Sulfate 10 mg. 75 таблети
Ultimate Nutrition

Vanadyl Sulfate 10 mg. 75 таблети

нема во моментот

Информација за производот: Ultimate Nutrition Vanadyl Sulfate 10 mg. 75 таблети

Vanadyl Sulfate е форма на минералот во траги вандиум.Неговата неопходност за луѓето се уште не е утврдена, но се верува дека игра улога при помагањето на шекерот во крвта (гликоза) да влезе во мускулните клетки слично како функцијата што ја има хормонот инсулин. Но се смета дека Vanadyl Sulfat ја зголемува чуствителноста само на мускулните клетки, а не на адипоцитите( клетки на мастите), овозможувајќи поголемо компензирање на гликоген. Многу бодибилдери искусуваат чуство на поголема мускулна исполнетост (напумпаност) додека примат Vanadyl Sulfat. Испитувањата покажуват дека ефектите од додатоците со ванадил сулфат траат со недели после прекинување на земањето на овај производ, па затоа веројтно е најдобро да го земате во циклични периоди, 3 недели да го земаат, па 3 недели да престанете да го земате.

Состав:

 

Доза:1 таблета

Дози во паковање: 75 таблети

 

Ванадил сулфат

10 мг.

Употреба:

За најдобар резултат земете по една таблетка три пати дневно.

Tyxo.bg counter