Whey Protein

Пазарска количка

производи:0 бр.

Општа сума 0.00 MKD

Ultimate Nutrition Whey Supreme 907гр.

Ultimate Nutrition Whey Supreme 907гр.
Ultimate Nutrition

Whey Supreme 907гр.

нема во моментот

Информација за производот: Ultimate Nutrition Whey Supreme 907гр.

Whey Supreme на Ultimate Nutrition содржи само аминокиселини, кои се среќаваат и во природата во форма на стопроцентeн протеин од сурутка. Во неговиот состав не содржи соја, пченица и  млечен протеин (казеин). Whey Supreme на Ultimate Nutrition   ги содржи сите фракции на  протеинот од сурутка  - бета лактоглобулин, алфа лакталбумин, гликомакропептид, имуноглобулин, протеозни пептони, серумскиот албумин, лактоферин и лактопероксидаза. Whey Supreme на Ultimate Nutrition  се  добива  па пат на  микро и ултрафилтрациски  процеси , за да се постигне максимално висок квалитет на изолиран  протеин од сурутка. 

Значењето на протеините за организмот и здравјето е премногу големо.Протеините се главен елемент во  организмот, поради изградба на аминокиселини од кои организмот има потреба постојано да создава сопствени протеини и Азотни молекули, од кои зависи секој жив организам. Протеините  се потребни за сите спортисти, но особено за оние кои се занимаваат со спортови кои подразбираат  интензивни оптоварувања. 

Механизмите што телото  ги користи за да се создадат  протеините за време на тренинг и после тренинг се  прилично различни од начините на кои организмот  ги разградува мастите и јагленохидратите. Високоинтензивните кратки вежби бараат основно јаглехидрати, што ги  задржуваат протеините во телото. Околу половина од неопходните јаглехидрати се трошат во форма на едноставни шеќери како фруктоза. 
За да ги задоволи потребите на спортистите кои се занимаваат со спортови поврзани со продолжени  и интензивни оптоварувања Ultimate Nutrition го создаде Whey Supreme, кој ги содржи сите основни и дополнителни аминокиселини, одговорни за изградбата на мускулите за време на тренинг и после тренинг. Јагленохидратите и дополнителните дози гликоген се основен фактор за зголемување на издржливоста. 
Whey Supreme е специјализирана комбинација од протеини и јаглехидрати, вклучувајќи состојки кои го зајакнуваат имунолошкиот систем. Бидејќи тренинзите можат сериозно да го оштетат  имунолошкиот систем, оваа карактеристика на Whey Supreme го прави одличен избор за сите кои  го сакаат активниот начин на живот. Обезбедени се  со доволно јаглехидрати, кои даваат енергетски поттик, а во исто време се одржуваат и оптималните нивоа на протеините. 

Состав:

Една доза е  30 грама

Состав во 30 грама:

Протеин : 21 грама

Масти: 1,5 грама

Јагленихидрати: 4 грама

 

 

 

Состав  на аминокиселини во една доза

милиграми

Незаменливи аминокиселини

 

Л-Левцин                                                

      2680

Л-Изолевцин                                          

      1294

Л-Валин                                                  

      1003

Л-Лизин                                                  

      2224

Л-Треонин                                              

      876

Л-Метионин                                           

      430

Л-Фенилалалин                                      

      808

Л-Триптофан                                           

      538

Заменливи аминокиселини

 

Л-Аргинин                                              

     383

Л-Аспаргинова киселина                      

     2153

Л-Цистин                                                 

      773

Л-Аланин                                                

     1060

Л-Глутаминска киселина                        

     3541

Л-Глицин                                                 

     396

Л-Хистидин                                             

     430

Л-Пролин                                                

     868

Л-Серин                                                  

     821

Л-Тирозин                                                

     722

Употреба:

За најдобар добар резултат  измешајте 30 грама од производот во 200 мл вода во електричен или рачен миксер. Користењето пред и после  тренинг е задолжително. Резултат е опоравување  од заморот и брзо полнење со аминокиселни на телото.

Tyxo.bg counter