Whey Protein

Пазарска количка

производи:0 бр.

Општа сума 0.00 MKD

Universal Nutrition Amino 1900 325 таблети

Universal Nutrition Amino 1900 325 таблети
Universal Nutrition

Amino 1900 325 таблети

нема во моментот

Информација за производот: Universal Nutrition Amino 1900 325 таблети

Хидролизиран веј протеин кој користи еден од најквалитетните достапни пептидно врзани аминокиселини. Истражувањата покажаа дека два и трипептидите се подобро асимилирани и корисни со вежбани мускули, одколку било која друга слободна форма на аминокиселини во целина. Амино 1900 ги полни мускулите со 1900 мг. од пептидно врзани веј хидролизати во таблета и доаѓа збогатен со дигестивни ензими и Витамин Б6. Кога ви треба полнење на мускулите, снабдување со аминокиселини за почнување синтеза на протеините, намален катаболизам и подобрено нитрогенско време на задржување, Амино 1900 е одговорот.

  Функционални бенефиции:

  • Позитивен нитрогенски баланс
  • Зголемена протеинска синтеза
  • Појачан со аргинин
  • Додадени дигестивни ензими

Состав:

Доза: 3 таблети

Дози во пакување: 108 таблети.

Калории

20

Протеин

5 гр.    

Витамин Б6

15 мг.  

фенилаланин

73.5 мг.

Лизин

86,6 мг.

Глицин

105,6 мг.

Триптофан

114,8 мг.

Метионин

114,8 мг.

Аргинин

124,5 мг.

Тирозин

151.9 мг.

Исолеуцин

189,1 мг.

Серин

193,1 мг.

Валин

193.2 мг.

Аланин

200,5 мг.

Треонин

234.8 мг.

Пролин

294,5 мг.

Хистидин

491,3 мг.

Папаин

504.7 мг.

Цистин

25 мг.

Аспараична киселина

529,1 мг.

Леуцин

529.1 мг.

Глутаминска киселина

834.4 мг.

Употреба:

Се конзумираат 3-5 таблети 3 пати дневно пред оброк и пред и после тренинг.

Tyxo.bg counter