Optimum Nutrition  Витамини и минерали

Пазарска количка

производи:0 бр.

Општа сума 0.00 MKD

Universal Nutrition Carb Block 120 таблети

Universal Nutrition Carb Block 120 таблети
Universal Nutrition

Carb Block 120 таблети

нема во моментот

Информација за производот: Universal Nutrition Carb Block 120 таблети

Сега можете да уживате со вашата омилена храна збогатена со јагленохидрати, а сега нема веќе да ви создава грижи. Со само две таблети од "Докторс КарбРите Диет Карб Блок ќе можете  да стопирате да се абсорбираат 38 гр. на шеќер и јагленихидрати во вашето тело. Овој производ ја содржи состојката фазеолин. Фазеолин е растителен екстракт кој ги спречува алфа-амилазите, ензимите одговорни за дигестирање на јагленохидратите. Односно, јагленохидратите ќе можете да ги внесувате во вашето тело, но нема да бидат абсорбирани. Carb Block е дизајниран да го максимизира инсулинот и гликозната функција и помага во модулирање на гликозната реакција после оброци.

- ја блокира абсорбцијата на јагленохидрати,

- ги спречува алфа амилазните ензими,

- го управува нивото на шеќер во крвта,

- ја контролира желбата за јагленохидрати.

Состав:

Доза2 таблети

Дози во паковање:60

Магнезиум

50 мг.       

Phaseolin EX

750 мг.

Gymnemalin

100 мг.

Алфа липоева киселина

25 мг.

Хромиум пиколинате

150 мцг.

Хромиум Полиникотинат

50 мцг.

Ванадиум

100 мцг.

 

 

Употреба:

Се конзумираат 2 таблети, 20-25 мин. пред оброк.

Tyxo.bg counter