Pump Food

Пазарска количка

производи:0 бр.

Општа сума 0.00 MKD

Vitalia Ладно Цедено Сончогледово Масло 1 л

Vitalia Ладно Цедено Сончогледово Масло 1 л
Vitalia

Ладно Цедено Сончогледово Масло 1 л

нема во моментот

Информација за производот: Vitalia Ладно Цедено Сончогледово Масло 1 л

ЛАДНО ЦЕДЕНО СОНЧОГЛЕДОВО МАСЛО

Претставува ладно цедено нерафинирано масло со пријатна арома и богата содржина на витамини А, Е, Ф, ниацин, мононезаситени и полинезаситени масни киселини.

Витаминот Ф во комбинација со полинезаситени масни киселини го зајакнува организмот во борбата против инфекции, кожни егземи и бронхијална астма. Витаминот Ф е неопходен за создавање на простагландини - регулатори на метаболизмот на клетките. Употреба: во режимот на здрава исхрана за задоволување на дневните потреби од есенцијални масни киселини потребно е да се внесуваат 10-20 гр. односно 1-2 лажици сончогледово ладно цедено масло.

НУТРИТИВНИ ВРЕДНОСТИ

Пресметките се однесуваат на 10g

 

 

*Дневни потреби %

Енергетска Вpeдност

89,9kcal

 

Енергетска Вредност од масти

89,9kcal

 

Масти

9,99g

15,3%

Заситени масти

1,1g

6,5%

"Транс" масти

8,89g

 

Холестерол

0g

 

Витамин Е

5,5mg

 

*Дневните потреби се базирани на 2000 калории на ден. Вашата дневна вредност може да биде поголема или помала во зависност од Вашите дневни потреби

Tyxo.bg counter