Whey Protein

Пазарска количка

производи:0 бр.

Општа сума 0.00 MKD

Vitalia Малтекс - Екстрат од Јачменов Слад 920 гр.

Vitalia Малтекс - Екстрат од Јачменов Слад 920 гр.
Vitalia

Малтекс - Екстрат од Јачменов Слад 920 гр.

нема во моментот

Информација за производот: Vitalia Малтекс - Екстрат од Јачменов Слад 920 гр.

Претставува природен производ добиен со екстракција на целото - интегрално јачменово зрно.

По конзистенција е како медот, со темнокафеава боја и со изразен вкус и миризба на слад.

Во својот состав содржи јагленихидрати, протеини, витамини од Б групата ( Б1, Б2, Б4, Б5, Б6), витамин Е и провитамин А, како и минерали ( Na, K, Ca, Mg, Fe).

 Минералите и витамините се издвоени со посебна технолошка постапка, со што максимално е зачувана нивната биолошка вредност. Составот на јагленохидратите обезбедува брзо и трајно дополнување на изгубените шеќери.

Малтексот е прифатен во многу семејства, бидејќи помага при отежнато дишење и кашлање предизвикано од хроничен бронхитис и пушење. Се препорачува на деца, бремени жени, реконвалесценти, а особено спортисти бидејќи претставува урамнотежен извор на шеќери и минерали кои се губат при поголем физички напор.

НУТРИТИВНИ ВРЕДНОСТИ

Пресметките се однесуваат на 4g

 

 

*Дневни потреби %

Енергетска Вpeдност

12,16кcal

 

Холестерол

0g

0%

Натриум

0,02g

 

Вкупни Јаглехидрати

3g

1%

Железо

0,02mg

 

Tyxo.bg counter