Pump Food

Пазарска количка

производи:0 бр.

Општа сума 0.00 MKD

Vitalia Просо 500 гр

Vitalia Просо 500 гр
Vitalia

Просо 500 гр

нема во моментот

Информација за производот: Vitalia Просо 500 гр

ПРОСO

Просото е многу хранлива житарка, богата со јагленородни хидрати, протеини, билни влакна. Во себе содржи минерали:фосфор, калциум, железо, магнезиум, јод како и витамини од Б-комплексот. Се користи со векови како традиционална храна. Просото сварено со млеко или подготвено како супа е добра храна за зајакнување на организмот.

 

НУТРИТИВНИ ВРЕДНОСТИ

Пресметките се однесуваат на 45g

 

 

*Дневни потреби %

Енергетска Вpeдност

164кcal

 

Енергетска Вредност од масти

16,2кcal

 

Масти

1,8g

2,7%

Заситени масти

0,45g

 

"Транс" масти

1,35g

 

Холестерол

0g

 

Натриум

1,35mg

0,05%

Вкупни јаглехидрати

32g

10%

Диетални влакна

1,35g

5,4%

Шеќери

0g

 

Протеини

4,95g

 

Витамин А

0mcg

 

Витамин C

0mg

 

Калциум

11,25mg

 

Железо

4,05mg

 

*Дневните потреби се базирани на 2000 калории на ден. Вашата дневна вредност може да биде поголема или помала во зависност од Вашите дневни потреби.

Tyxo.bg counter